6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Росія вишикувала танки і війська на кордоні з Україною: є знімки супутника
Росія вишикувала танки і війська на кордоні з Україною: є знімки супутника

Росія вишикувала танки і війська на кордоні з Україною: є знімки супутника

Фотографії, зроблені в понеділок, 1 листопада, супутником Maxar Technologies, показують позапланову дислокацію частини російських військ неподалік українського кордону.

Про це пише американське видання Politico.

Скупчення танків і артилерії

Як передає першоджерело, супутникові знімки вказують на те, що в районі російського міста Єльня (поблизу білоруського кордону) розташувалася елітна 1-а гвардійська танкова армія. Вона включає бронетанкові частини, танки, самохідні гармати і наземні війська.

Росія дислокує війська недалеко від кордону з Україною

Незважаючи на те, що видання вказало місце дисклокації, що межує з Білоруссю, це розташування також близьке до України. Таке позапланове масштабне переміщення змушує країни Європейського Союзу і США хвилюватися за можливе посилення напруги між РФ і Україною. Адже, згідно з аналізом, ця армія "призначена для проведення операцій на всіх рівнях бойових дій, від боротьби з повстанцями до механізованих бойових дій".

Напруженість на грунті вступу в НАТО

Не виключено, що нарощування військової сили викликане недавніми заявами Грузії і України в прагненні вступити в НАТО, що Володимир Путін зустрів в багнети. Тоді як міністр оборони США називає Україну "вільною у праві обирати зовнішню політику", президент Російської Федерації стверджує, що "формального вступу може ніколи не відбутися".

Танки, артилерія і армія переміщені в місто Єльня, що близько до білоруського кордону

Офіційний представник Пентагону, підполковник Антон Семельрот запевнив, що, незважаючи на зростаючу військову активність Росії по відношенню до України, триватиме підтримка нашої держави і пошуки дипломатичного вирішення конфлікту на Донбасі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що віце-прем'єр Олег Уруський пішов у відставку: хто замінить на посаді?

Також ми писали, що Росія масово підтягує війська до кордону з Україною, з'явилося відео.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны