Коли почнуться і скільки триватимуть шкільні зимові канікули: в регіонах різні ситуації
Коли почнуться і скільки триватимуть шкільні зимові канікули: в регіонах різні ситуації

Коли почнуться і скільки триватимуть шкільні зимові канікули: в регіонах різні ситуації

Наближаються Новорчіні свята, а разом із ними і радість всіх школярів — канікули. Коли цього року вони розпочнуться і скільки триватимуть, вже стало відомо.

Деталями про шкільні зимові канікули поділилися у пресслужбі Міністерства освіти і науки України.

Коли розпочнуться шкільні зимові канікули

За графіком, який опублікували на сайті Міносвіти, школярі завершать навчання 27 грудня і відправляться на зимові канікули. Триватимуть вони два тижні, тож завершаться відповідно 10 січня. Поки усе як і планувалося, без змін.

Однак на місцевому рівні школи можуть прийняти рішення про перенесення канікул. Це пов’язано з тим, що восени діти вимушено відпочивали на канікулах довше. Тож тепер деякі школи хочуть, щоб діти навчалися до 28 або й 30 грудня і тільки після цього йшли на канікули. Рішеня залишається за місцевою владою в окремих регіонах.

Коли розпочнуться шкільні зимові канікули

Відповідне рішення вже прийняли в деяких містах. Наприклад, Харків та Кременчук (Полтавська область) постановили, що діти у цих містах вчитимуться до 30 грудня.

У столиці переносити канікули поки не планують. У Київській міській державній адміністрації заявили, що підстав для переносу у них наразі немає. Тому й планується, що діти, як і треба, підуть на канікули за графіком МОН - з 27 грудня. 

Канікули в Україні почнуться 27 грудня

Коли дітям чекати наступні канікули

Якщо нічого не зміниться, то весняні канікули заплановані в українстких школах з 28 березня. Літні ж розпочнуться 1 червня. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що за булінг у школах каратимуть штрафом і ув'язненням. Депутати нижньої палати парламенту Франції проголосував за законопроєкт про криміналізацію булінгу в школах. Тепер за цькування кривдники платитимуть штраф і навіть відбуватимуть покарання за гратами.

Також портал MY.UA писав, чому булінг ніколи не зникне з українських шкіл.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом