"WTF?": Ломаченко знову проігнорував прапор України, обурений навіть Кличко
"WTF?": Ломаченко знову проігнорував прапор України, обурений навіть Кличко

"WTF?": Ломаченко знову проігнорував прапор України, обурений навіть Кличко

Український боксер Василь Ломаченко в ніч з 11 на 12 грудня переміг Річарда Коммі, ганського спортсмена, в бою за титул континентального чемпіона Всесвітньої боксерської організації в легкій вазі. Закінчення поєдинку викликало подив і обурення багатьох українців. Зокрема, Володимира Кличка.

Екс-чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі обурено висловився з приводу Ломаченка у своєму Twitter-профілі.

Зневажливе ставлення до української символіки

Хоч Василь Ломаченко поповнив список своїх перемог у бою з ганським спортсменом, але не зміг піти з рингу без чергового скандалу. Під час святкування перемоги він вийшов без українського прапора, замінивши його символікою свого рідного міста Білгород-Дністровський, розташованого в Одеській області.

Володимир Кличко обурився виходом на ринг Василя Ломаченка без українського прапора

Перший раз таке сталося в 2020 році під час бою з американцем Теофімо Лопесом, а також в червні 2021 року після перемоги над японським боксером. Незважаючи на те, що це не перший скандал через прапор в кар'єрі Ломаченка, подія знову викликала подив серед колег і фанатів. Багато хто став писати в соціальних мережах своє несхвалення подібній дії з боку Ломаченка.

Обурення Кличка у відповідь на бунт боксера

Володимир Кличко написав на особистій сторінці в Twitter, що "не можна представляти свою країну на рингу, не використавши при цьому її прапор". А також виклав визначення слова "патріотизм", описане в "Вікіпедії". Пізніше фанати теж почали писати обурені коментарі. Більш того, багато хто не впізнав прапор міста Білгород-Дністровський, переплутавши його з національною символікою Іспанії.

Прапор міста Білгород-Дністровський багато хто прийняв на символіку Іспанії

А журналіст Єгор Чичеринда розповів історію, що нещодавно боксер вивісив такий же прапор у своєму каліфорнійському маєтку, де "вимушено проживає, сумуючи за рідними берізками і осиками". Деякі коментатори взагалі радіють, що Ломаченко "почав відмовлятися від державних символів, адже, як мінімум, це чесно".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що огляд матчу Рома-Спеція: поява українця Коваленка не допомогла команді.

Також ми писали, що українська важкоатлетка Марія Гангур принесла Україні Першу за 18 років золоту медаль.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом