19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Зимовий відпочинок: куди краще полетіти і скільки доведеться заплатити
Зимовий відпочинок: куди краще полетіти і скільки доведеться заплатити

Зимовий відпочинок: куди краще полетіти і скільки доведеться заплатити

Українці активно готуються до новорічних свят і планують відпочинок за кордоном. При чому бронювати путівки розпочали ще у вересні. Туроператори зізнаються, що такого ажіотажу не було вже давно.

Про це пише Мінфін.

Де можна відпочити цієї зими і скільки доведеться заплатити, читайте нижче.

Економні Туреччина і Єгипет

Єгипет і Туреччина, як і раніше залишаються найдоступнішими напрямками для українських Туристів.

Взимку у Туреччині не сезон, однак місцеві готелі пропонують провести у них вихідні або канікули. Ціни стартують від 300 євро за тиждень. Також є можливість поїхати на екскурсії до Стамбула, Памуккале, Каппадокії.

Важливо, що до країни доволі легко потрапити. Для в’їзду підійде сертифікат про вакцинацію, довідка про перенесений ковід, негативний тест ПЛР або експрес. Дітей до 12 років ці вимоги не стосуються.

Якщо говорити про Єгипет, то тут відпочивати на пляжі можна і взимку. Однак через наплив російських туристів місць у готелях залишається мало, а "гарячі" тури поки не передбачаються.

Ціни перед Новим роком в Єгипті також зростуть. Зараз тиждень відпочинку за програмою "все включено" обійдеться приблизно в 12,5 тис. гривень, а от від 29 грудня ціни виростуть до 19,6 тисяч гривень.

Через повернення туристів, ціни в Єгипті починають зростати і наближатися до ринкових.

Щоб потрапити в Єгипет, достатньо паперового сертифікату про вакцинацію від коронавірусу будь-якою вакциною або негативного ПЛР-тесту. Сертифікат в "Дії" не підійде.

ОАЕ дуже популярні серед туристів на Новий рік

ОАЕ обійдуться дещо дорожче, ніж Туреччина чи Єгипет, однак вони приваблюють туристів новорічною святковою програмою і розпродажами.

Відпочинок у грудні або січні обійдеться приблизно в 20 тис. на 7 днів (разом із вильотом). На Новий рік доведеться заплатити більше - від 34,6 тис. гривень за тиждень.

Щоб потрапити в ОАЕ, потрібно зробити ПЛР тест перед  вильотом і після приземлення, незалежно від вакцинації. Якщо він виявиться позитивним, то доведеться провести 10 днів в обсервації за власний рахунок. Потрібні також медична страховка, яка покриває ковід, та заповнена анкета.

Елітні тури

Незважаючи на величезні ціни, цього року різко зріс попит на Домінікану, Мексику, Сейшели і Мальдіви.

У цих країнах дуже лояльні вимоги до туристів щодо в’їзду. Не потрібні ні вакцина, ні ПЛР чи експрес-тести. У деяких випадках доведеться заповнити онлайн-форму.

Щодо цін, то 10-денний відпочинок в Домініканці обійдеться від 60 тисяч гривень на двох. Хоча в таких випадках не виключено, що ви зіткнетеся із жахливими умовами в готелі, або у турі не включене харчування чи переліт. Тому реальні ціни відпочинку в Домінікані стартують від 90−100 тис. на двох.

На елітних курортах не вимагають вакцинаці

Мексика обійдеться ще дорожче. Відпочинок у тризірковому готелі на двох за програмою "все включено" коштуватиме від 110 -120 тис. на 10 днів.

60-70 тисяч гривень доведеться викласти за відпочинок в Таїланді або на Шрі-Лінці. При цьому, щоб потрапити в Таїланд, незалежно від наявності вакцинації, перший день потрібно провести в "карантинному" готелі, де ви чекатимете результатів тестування.

При в’їзді на Шрі-Ланку потрібно здати ПЛР-тест. При  цьому вакциновані туристи не повинні сидіти на самоізоляції. А от відпочивальникам без щеплення доведеться провести на карантині 14 днів,  а потім ще раз здати ПЛР-тест.

Відпочинок в Європі

Європа відкрила свої кордони для українців, у яких є два щеплення від коронавірусу. Цього року у багатьох європейських країнах зняли заборону на різдвяні ярмарки. Зважаючи на це, європейський напрямок став знову актуальним.

П’ятиденний тур до Німеччини в готелі на 3 зірки обійдеться від 300−350 євро на особу. При цьому враховується  переліт та проживання.

У Францію можна потрапити не тільки з сертифікатом про вакцинацію. Можна також використати довідку про одужання, але при цьому доведеться робити ПЛР-тест. Новорічний відпочинок у Франції обійдеться дещо дорожче, ніж в інших країнах Європи – до тисячі євро на двох.

На гірськолижних курортах діють карантинні обмеження

В Угорщину і Болгарію можна потрапити за результатом ПЛР-тестування. Автобусні тури до Будапешту (Угорщина) обійдуться в 100-150 євро, а на гірськолижні курорти Болгарії можна поїхати вже за 250 євро.

У Західній Європі ціни на гірськолижний відпочинок значно вище. За тижневий тур на одного доведеться викласти від 500 євро за особу. При цьому потрібно враховувати, що на багатьох курортах діють карантинні обмеження, зокрема, потрібно носити маску.

Читайте також топ-3 небезпечних місць Єгипту, де туристам будуть не раді.

Раніше повідомлялося про 10 небезпечних районів Туреччини,  куди не слід лізти туристам.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом