19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Костянтин Яловий дав поради, як вибрати новорічну ялинку правильно
Костянтин Яловий дав поради, як вибрати новорічну ялинку правильно

Костянтин Яловий дав поради, як вибрати новорічну ялинку правильно

Про це, написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

За його словами, з екологічної точки зору усі три варіанти мають право на існування. Штучна ялинка прослужить вам багато років, ялинку у горщику можна висадити на двір, а купуючи зрізану ялинку, ви допомагаєте лісгоспам отримати кошти для висадки ще більшої кількості дерев. В кожному з випадків головне - правильно вибрати ялинку.

Костянтин Яловий дав кілька порад щодо вибору ялинок.

  • Якість, безпека та екологічність штучних ялин багато в чому залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Наприклад, дешеві ялинки з ПВХ - не приймаються на переробку. Матеріал може бути шкідливим для здоров'я та виділяти токсини. А от поліпропілен вважають найякіснішим матеріалом для новорічної прикраси. До того ж його можна переробити. Тож звертайте увагу на маркування пластику у складі виробу. При купівлі штучної ялинки, важливо також перевірити, щоб сировина, з якої вона зроблена, не горіла, а плавилась. Це питання безпеки
  • Справжню зрізану ялинку можна придбати на офіційних ярмарках. Усі сертифіковані ялинки мають спеціальну самоклейну етикетку чи пластмасову бирку, на якій вказується індивідуальний номер та штрих-код. За допомогою спеціального мобільного додатку Ялинка.info можна визначити, чи легально зрубане дерево. Свіжозрубана ялинка має насичений яскравий колір. Хвоя свіжої ялини не повинна обсипатися, а якщо потерти голки в долоні, на пальцях залишиться аромат смоли.
  • Живі ялинки горщиках мають ряд переваг. Це зменшує використання пластику та вирубку дерев. Після свята дерево можна висадити на ґрунт, щоб воно росло ще багато років. Рослина, здатна витримати канікули у приміщенні, а потім прижитися на вулиці, має прожити в контейнері, в якому продається, хоча б рік. Готовність до висадки можна перевірити, витягнувши рослину з горщика, – ком має бути цілісний, не розпадатися, коріння має обплітати його повністю.

"Тож не так важливо, яку ялинку обрати. Головне робити це усвідомлено", - підсумував Костянтин Яловий.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны