12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Неякісні катери "Кентавр": ДБР вручило підозру ексначальнику військового представництва Міноборони
Неякісні катери "Кентавр": ДБР вручило підозру ексначальнику військового представництва Міноборони

Неякісні катери "Кентавр": ДБР вручило підозру ексначальнику військового представництва Міноборони

Експосадовицю у разі доведення його вини загрожує до 10 років тюрми.

Слідчі Державного бюро розслідувань 17 грудня 2021 року повідомили про підозру ексначальнику військового представництва Міністерства оборони України. Його підозрюють у постачанні неякісної техніки до Збройних сил України.

Про це повідомляє пресцентр ДБР.

Слідчі встановили, що ексчиновник у змові з керівництвом ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" підробив та видав офіційні документи, згідно з якими остаточна збірка двох десантних катерів "Кентавр" із проведенням випробувань їх ходових характеристик вважаються завершеними. Наголошують, що колишній посадовець знав про те, що вказані випробування не проводилися взагалі і що проєкт цих катерів не відповідав вимогам, які ставили Міноборони.

"Посадовець знав, що проєкт цих катерів не відповідав вимогам, які ставилися замовником - Міноборони, а саме у частині показників водотоннажності, осадки, максимальної швидкості ходу та висоти надводного борту",  - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Зазначається, через помилки під час розробки проєкту та некоректні рішення була виготовлена неякісна продукція від заводу, яка не мала бути прийнята.

"Таким чином, експосадовець підозрюється у перевищенні військовою службовою особою влади та службових повноважень, в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 426-1 КК України), а також у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України)", - підкреслили у ДБР.

Екмпосадовицю у разі доведення його вини загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо:

  • 2 липня 2021 року працівники ДБР повідомили про підозру колишньому заступнику міністра оборони, голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському" та ще двом колишнім начальникам Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ.
  • Посадовців підозрюють у змові та організації поставок до армійських підрозділів протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості. 
  • 5 липня суд обрав одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі понад 443 млн гривень. 
  • 7 липня Печерський суд обрав аналогічний запобіжний захід голові правління ПрАТ "Кузня на Рибальському". 8 липня суд обрав запобіжний захід ще одному з колишніх директорів Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки МОУ у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави у сумі приблизно 475 млн гривень.
  • 12 липня Печерський суд обрав запобіжнийзахід вже четвертому підозрюваному у справі щодо продажу для ЗСУ неякісної військової техніки.Ексзаступника міністра оборони Ігоря Павловського було взято під варту з можливістю внесення застави.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны