20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Данілов про можливе вторгнення РФ в Україну: "ми розуміємо, що знаходиться в радіусі до 400 кілометрів від нашого кордону"
Данілов про можливе вторгнення РФ в Україну: "ми розуміємо, що знаходиться в радіусі до 400 кілометрів від нашого кордону"

Данілов про можливе вторгнення РФ в Україну: "ми розуміємо, що знаходиться в радіусі до 400 кілометрів від нашого кордону"

Україна, у разі вторгнення РФ, матиме ту зброю, про яку не здогадуються у Кремлі / Фото - УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував інформацію про можливе вторгнення РФ в Україну. Він зазначив, що на сьогодні небезпеки з боку країни-агресора немає.

Україна чітко бачить та розуміє, що знаходиться біля кордонів, зазначив Данілов в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що нині РНБО не бачить небезпеки на кордоні та загроз вторгнення РФ в Україну. Проте вже завтра такі загрози можуть з'явитися, сказав Данілов. Також він розповів, що Україна чудово знає про все, що коїться біля наших кордонів.

"Ми цього (загрози вторгнення РФ - УНІАН) зараз не бачимо. Ми чітко розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 кілометрів від нашого кордону, саме кордону від лінії зіткнення з РФ... Ми чітко розуміємо, що знаходиться в радіусі до 400 кілометрів від нашого кордону. Ми розуміємо, що це за угрупування, ми розуміємо їх кількість, розуміємо, чим вони оснащені. У нас усе це під контролем і ми щодня отримуємо інформацію", - заявив секретар РНБО.

Також Данілов зазначив, що Україна, у разі вторгнення РФ, матиме ту зброю, про яку не здогадуються у Кремлі. Наші громадяни мають дух та патріотизм, які дають нам сил та наснаги для боротьби з ворогом.

Можливий наступ РФ: що відомо

Видання Washington Post, посилаючись на заяви своїх анонімних джерел, написало, що Росія відновила нарощування військової сили на кордоні з Україною. Крім того, в соцмережах стали з'являтися відеоролики з ешелонами військової техніки, зокрема танками і ракетами, які перевозять в південні і західні регіони Росії. За даними видання, в США і Європі на це звернули увагу після завершення російсько-білоруських військових навчань "Захід-2021".

У Міністерстві оборони України тоді спростували поширену виданням The Washington Post інформацію про нарощування Росією військової сили біля українського кордону. Оприлюднені в ЗМІ дані про переміщення військ РФ в Міноборони називали "елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій, які по суті є плановими заходами в рамках переміщення військ після завершення навчань".

Пізніше видання Politico оприлюднило свіжі супутникові фотографії, які підтверджують повідомлення про те, що Росія знову зосереджує війська і військову техніку на кордоні з Україною.

Згодом керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times повідомив, що Росія сконцентрувала біля кордону з Україною 92 тис.військовослужбовців і готується до вторгнення в кінці січня – початку лютого 2022 року.

Нещодавно міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія розмістила біля кордонів України 115 тисяч військових.

За повідомленням Financial Times Західна розвідка передбачає "високу ймовірність дестабілізації" України з боку Росії вже цієї зими.

Москва заперечує звинувачення в підготовці нападу на Україну і навпаки вказує на активізацію сил НАТО біля російських кордонів.

Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції 26 листопада висловив думку, що ескалація з боку Росії на кордоні з боку підтримуваних нею бойовиків на Донбасі може відбутися в будь-який день.

Автор: Поліна Кузенко

Теги по теме
Новости Украины СНБО
Источник материала
Поделиться сюжетом