Як зробити новорічні свята безпечними? Рекомендації від Ляшка
Як зробити новорічні свята безпечними? Рекомендації від Ляшка

Як зробити новорічні свята безпечними? Рекомендації від Ляшка

"Омікрон" не спить, тому не можна втрачати пильність і забувати про засоби безпеки під час новорічних свят. Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко і дав кілька рекомендацій українцям.

Брифінг 20 грудня транслювався в Facebook на сторінці Міністерства охорони здоров'я.

Україні загрожує новий штам коронавірусу

За словами Віктора Ляшка, штам "Омікрон" все ще загрожує Україні, оскільки особливості його циркуляції незрозумілі для вчених. Дослідження його загрози тривають і поки немає точних прогнозів, як ефективно захистити себе від зараження.

Віктор Ляшко дав рекомендації, як захистити себе від "Омікрона" в новорічні свята

Потрібно не забувати про стандартні протиепідемічні засоби. "Мінімізація ризику поширення COVID-19 - це не питання випадку, це питання свідомого вибору. Виконуючи п'ять рекомендацій, ми зможемо зробити новорічні свята більш безпечними і радісними", - сказав міністр.

В першу чергу, необхідна вакцинація. Віктор Ляшко нагадав, що існуючі вакцини зможуть захистити організм від важкого стану, навіть якщо ви захворієте "Омікроном". Збір даних ще триває, але вакцинація здатна допомогти зупинити поширення вірусу.

Маски, дистанція та дезінфекція

Також глава Міністерства охорони здоров'я нагадав, що не можна забувати про захисні маски і дотримання соціальної дистанції. Намагайтеся знаходитися не менше ніж в одному метрі від людей в місцях великого їх скупчення, але уникайте закритих просторів.

Також провітрюйте свої будинки, стежте за чистотою рук і використовуйте дезінфікуючі засоби як для свого тіла, так для поверхонь в приміщенні. При зустрічі з друзями, проводьте їх на відкритому повітрі, а також не вірте дезінформації, яка "створює реальну загрозу для життя і здоров'я людей, підриває віру в науку і заважає приймати правильні рішення по відношенню до здоров'я".

Раніше портал MY.UA повідомляв, що лікар розповіла про стан першого в Україні пацієнта з Омікроном.

Також ми писали, що Україна закупить у Pfizer інноваційні ліки, щоб лікувати хворих COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом