12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Президент МАУ Дихне розповів про перспективи розвитку компанії та конфлікт між акціонерами
Президент МАУ Дихне розповів про перспективи розвитку компанії та конфлікт між акціонерами

Президент МАУ Дихне розповів про перспективи розвитку компанії та конфлікт між акціонерами

Євген Дихне / фото прес-служби МАУ

Нинішня модель розвитку "Міжнародних авіаліній України" - правильна. Багато що залежить від відновлення ринку, який, за прогнозами, тільки до 2024 року повернеться до показників 2019 року, – розповів в інтерв'ю "Лізі" президент компанії Євген Дихне.

Через проблеми з пандемією COVID-19 в кризових умовах у 2020 році МАУ довелося змінити формат роботи. "Раніше у нас на чартерні рейси припадало 10% перельотів, ми за великим рахунком покривали ними вікна простою літаків. Зараз на чартери припадає 60% всього обсягу перевезень", - говорить Дихне.

Проте компанія зберегла класичну модель роботи мережевого оперування з хабом в аеропорту "Бориспіль", яка дає компанії на українському ринку великі конкурентні переваги.

"Навіть сьогодні в пандемію у нас близько 30% транзитних пасажирів. У квітні-травні 2022 року ми повернемося в мережу і, впевнений, будемо конкурентоспроможні ми віримо, що компанія буде нормально працювати й передаємо цю віру акціонерам", – розповів керівник компанії.

При цьому, незважаючи на конфлікт між акціонерами, Наглядова рада МАУ затвердила стратегію розвитку. "Ми побудували плани виходячи з прогнозу: у квітні-травні 2022 року буде відносна свобода від пандемії й не буде обмежень (у подорожах – Ред.). У бюджеті 2022 року ми заклали (і нам його нещодавно підтвердила Наглядова рада) польоти в усі столиці Європи, далекомагістральні рейси – Нью-Йорк, Торонто, Делі", – інформує Дихне.

Він розповів, що менеджмент МАУ як виконавчий орган не бере участі й не втручається в конфлікт між акціонерами, а також не спілкується з ними на цю тему.

"Відносини між акціонерами - це відносини між акціонерами. І я точно не беру участі в їхньому конфлікті... і дистанціююся однаково від усіх акціонерів. Це мій імунітет в компанії, і я це дуже ціную. Я прийняв це рішення абсолютно самостійно... Для Арона Майберга було дуже важливо, щоб в цьому конфлікті я як виконавчий орган прийняв його сторону. Я ж вибрав абсолютно незалежну і рівновіддалену позицію", - сказав президент МАУ.

Однак у вересні Майберг запропонував Дихне звільнитися за власним бажанням і отримати компенсацію.

"Ви призначені за моєю квотою... Я можу вас звільнити, коли вважатиму за потрібне і взяти будь-кого, кого вважатиму за потрібне... Але для мене неприйнятно йти з компанії таким чином. Це означає визнання своєї неспроможності, коли я впевнений, що результати в компанії дозволяють говорити: багато зроблено і зроблено правильно", – розповідає Дихне.

За інформацією "Ліги", наприкінці листопада вийшов назовні конфлікт всередині МАУ. У судовому реєстрі з'явилася несподівана справа: Євген Дихне оскаржив рішення акціонерів про своє звільнення.

Євген Дихне прокоментував свій позов проти такого рішення Майберга таємно звільнити його з посади президента: "Цього рішення ніхто не бачив. Повірте, для мене все це дуже дивно і некомфортно, але мій спір з компанією якраз полягає в тому, щоб зрозуміти, за якою процедурою мене звільнили. Мені ніхто про це не повідомив. Я дізнався про звільнення абсолютно випадково... І мета мого позову якраз побачити той протокол, яким мене звільнили. Або протокол, яким скасували це рішення".

2020 рік МАУ закінчила з 4,5 млрд грн збитку при доході в 7,3 млрд. За три квартали 2021 року МАУ отримала 1,09 млрд грн чистого прибутку.

Автор: Григорій Бондар

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны