У грудні середня зарплата збільшиться на 15%: коли чекати виплати?
У грудні середня зарплата збільшиться на 15%: коли чекати виплати?

У грудні середня зарплата збільшиться на 15%: коли чекати виплати?

Фінансові експерти прогнозують, що наприкінці 2021 року українці отримають збільшену заробітну плату за грудень. Додаткова виплата може скласти до 15%, але є один нюанс - вже в січні зарплата знову знизиться.

Подробиці пише Obozrevatel.

Традиційна зміна зарплати в грудні

В Україні є практика виплачувати премії перед новорічними святами або давати так звану 13-ту зарплату. Саме тому всі українці відчувають підвищення стабільної заробітної плати і думають, що збільшення виплати відбуватиметься щомісяця.

Інфографіка рівня середньої зарплати в Україні

Наприклад, у січні минулого року середня зарплата становила 10 700 гривень, у листопаді - майже 12 000, а в грудні - трохи більше 14 тисяч. Багато людей зраділи, але вже в січні 21-го року зарплата знову впала до 12 000 в середньому. Цього року експерти прогнозують приблизно таку ж стратегію виплат. І, незважаючи на те, що з 1 грудня мінімальна зарплата зросла до 6 з половиною тисяч, через місяць збільшення коштів українці практично не помітять.

Більше отримуєш, але ще більше витрачаєш

Погана новина в тому, що, незважаючи на надбавки, в грудні українці точно так само витрачають набагато більше грошей перед новорічними святами, адже збільшуються ціни на продуктм, послуги і товари через великий попит. Таким чином, всі ті надбавки, які порадують співробітників в грудні, практично повністю зникнуть після Нового року і Різдва.

У грудні українці отримають зарплату більше, але витратять її на новорічні свята

До речі, згідно з даними Держстату України, найбільше зарплата в третьому кварталі зросла для співробітників телекомунікаційної та інформаційної сфер. Звичайно, 25 тисяч гривень на місяць співробітники цього ринку отримують далеко не в кожній області та місті України. Все ще існує значна різниця середньої зарплати в столиці і, припустимо, Чернівецькій області.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що дешевше, ніж Буковель: топ-5 вартих уваги європейських гірськолижних курортів.

Також ми писали, за що Петру Порошенку загрожують нові звинувачення?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом