"Зеленський більше не голуб миру", - західні ЗМІ
"Зеленський більше не голуб миру", - західні ЗМІ

"Зеленський більше не голуб миру", - західні ЗМІ

Президента України Володимира Зеленського раніше називали "голубом миру", адже він виступав тільки за дипломатичне вирішення питання війни на Донбасі. На цьому будувалася його передвиборча кампанія і подальше керівництво країною. Але за два з половиною роки багато що змінилося.

Подробиці пише видання "BBC", посилаючись на The Guardian та інші іноземні ЗМІ.

Володимир Зеленський став мудрішим

Іноземні ЗМІ не перестають писати про загрозу нападу з боку російських військ. Розвідка повідомляє про потенційні плани Кремля вступити на територію України вже 24 грудня, що є 42-ю річницею нападу Радянського Союзу на Афганістан. Інші видання пишуть про підготовку на кінець січня 2022 року.

Незважаючи на близькі дати, настрій Києва більш оптимістичний. Як пише Washington Post, столиця зберігає спокій на тлі тиску Кремля. На це позначається загартування президента Володимира Зеленського, який став мудрішим і далекогляднішим через скупчення російських військ біля українських кордонів.

Володимира Зеленського перестали називати "голубом миру" через заперечення військового вирішення проблеми на Донбасі

The Guardian стверджує, що гарант позбувся негласного звання "голуба миру", яким його прирекли через бажання вирішити питання війни тільки дипломатичним шляхом. Цим він просував свою передвиборчу кампанію, але через два з половиною роки каденції зміг відчути весь "тягар відповідальності".

Критика загартовує, а втрати змушують діяти радикально

Також на президента впливає факт того, що вже 50 українських військових загинули з моменту останнього перемир'я на Донбасі. За словами Орисі Луцевич, дослідника українського питання у виданні Chatham House, "він подорослішав і розуміє, що військові дії з боку Росії ймовірі, оскільки що у Зеленського, що у Путіна несумісні бачення розвитку військової ситуації".

Іноземні ЗМІ вважають напад Росії недоцільним, адже Кремль чекають санкції від США

З іншого боку, багато ЗМІ впевнені, що повномасштабне впровадження військ стане точкою неповернення для Путіна, оскільки тому загрожують санкції різного характеру, що економічні, що дипломатичні, про які не раз попереджав президент США Джо Байден.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що названо ім'я українського розвідника, вбитого снайпером на Донбасі.

Також ми писали, що в Україні більше не буде військкоматів: у Кабміні прийняли несподіване рішення.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом