19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Розвідка Великобританії попередила Україну, що Путін нападе до Різдва
Розвідка Великобританії попередила Україну, що Путін нападе до Різдва

Розвідка Великобританії попередила Україну, що Путін нападе до Різдва

Іноземні ЗМІ підливають масло у вогонь і продовжують писати матеріали про швидке вторгнення російських військ на територію України. Називають дуже близьку дату - переддень Різдва, 24 грудня.

Про це пише британський таблоїд Daily Star, посилаючись на свої джерела.

Пряма загроза початку війни

Згідно з інформацією таблоїду, британська розвідка попередила свій уряд про те, що існує дуже велика ймовірність і "реальна можливість" початку активних військових дій з боку Росії. Агресор продовжує стягувати війська поблизу українських кордонів, про що свідчать знімки з супутника, зроблені в період з 9 по 14 грудня.

Розвідка Великобританії попередила про швидке вторгнення російський військ в Україну

Розвідка називає конкретну дату вторгнення - 24 грудня. Це не випадковий день, а 42-а річниця вторгнення армії Радянського Союзу в Афганістан. Незважаючи на попередження, в парламенті Великобританії відмовляються коментувати ситуацію і власні дії в разі активізації війни.

Тільки санкції, дипломатичні та економічні

Раніше міністр оборони Великобританії Бен Уоллес називав малоймовірним той результат подій, що "Лондон і його союзники відправлять війська в Україну в разі російського вторгнення".  

Про це також пишуть журналісти Daily Star, наводячи в приклад слова полковника Річарда Кемпа: "Немає можливості прямого військового втручання Великобританії, НАТО або США. Найбільш вірогідний варіант - дипломатичні та економічні санкції".

Британський уряд погрожує Кремлю тільки санкціями, але не прямим військовим втручанням

Максимум, що обіцяє британський парламент - залякати Кремль серйозними наслідками, про що говорив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої також застеріг господаря Кремля від вторгнення.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Зеленський більше не голуб миру", - західні ЗМІ.

Також ми писали, що Петру Порошенку оголосили підозру у держзраді, втечу не врятував.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом