ВООЗ благає нас відмовитися від святкування Нового року
ВООЗ благає нас відмовитися від святкування Нового року

ВООЗ благає нас відмовитися від святкування Нового року

Всесвітня організація охорони здоров’я закликає змінити свої плани на Новий рік і Різдво, щоб не допустити поширенню нового штаму коронавірусу "Омікрон". Радять відмовитися від подорожей чи гучних святкувань.

Про це пише ВВС.

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що для багатьох відмовитися від святкування буде складним рішенням, але краще "втратити плани, ніж втратити життя".

"Всі ми втомилися від цієї пандемії. Всі ми хочемо провести час із родиною та друзями. Всім хочеться повернутися до норми", - говорить  Гебреїсус. Очільник ВООЗ додав, що разом побороти COVID-19 ми можемо, лише приймаючи непрості рішення. При чому йдеться не лише про уряд країн, а про пересічних громадян. Зараз це означає - перенести або краще зовсім відмовитися від святкових планів.

Голова ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус

"Краще скасувати щось зараз та відсвяткувати згодом, аніж відсвяткувати і пізніше журбу мати", - акцентує увагу пан Гебреїсус.

Коли закінчиться пандемія?

Голова ВООЗ заявив, що є шанс подолати пандемію коронавірусу у світі уже наступного року. Однак це можливо лише за умови масової вакцинації, якщо до середини 2022 року 70% громадян кожної країни отримають щеплення.

Варто зазначити, що заява голови ВООЗ пролунала на тлі активного поширення штаму COVID-19 "Омікрон". За словами Тедроса Гебреїсуса, за усіма ознаками він поширюється значно швидше, ніж "Дельта".

У Європі посилили карантин на Різдво через штам COVID-19 "Омікрон"

Новий штам коронавірусу став домінуючим у США за поширенням. Незважаючи на це, обмежень на Різдво в країні вводити не будуть. Водночас у Європі через "Омікрон" посилили карантин на свята. Мова про Францію, Італію, Німеччину та Велику Британію.

Раныше MY.UA писало, 

чи потрібно вакцинувати дітей проти коронавірусу.

Читайте також, як зробити новорічні свята безпечними.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом