Дмитро Кухарчук заявив, що необхідно створити Оперативний штаб при Черкаській облраді у разі наступу РФ
Дмитро Кухарчук заявив, що необхідно створити Оперативний штаб при Черкаській облраді у разі наступу РФ

Дмитро Кухарчук заявив, що необхідно створити Оперативний штаб при Черкаській облраді у разі наступу РФ

21 грудня на своєму виступі з трибуни Черкаської обласної ради керівник Черкаського осередку Національного Корпусу Дмитро Кухарчук вказав депутатам на необхідність створити Оперативний штаб, який буде займатися підготовкою громадськості до можливого нападу Росії.

Про це йдеться на офіційному сайті Нацкорпусу.

Як розповідає керівник Черкаського осередку Нацкорпусу, ветерани самі вирішили зайнятися підготовкою громадськості. «Нами було здійснено ряд заходів: створення Штабу оборони Черкащини й Громадського штабу; організація великої кількості військових вишколів та безпосередня спроба комунікації з очільником Черкаської області Олександром Скічком», - нагадує він.

Тим не менш, констатує Дмитро Кухарчук, місцева влада так і не надала своєї підтримки ветеранській спільності, а центральна влада не має жодного плану підготовки українців до можливого початку бойових дій. «На превеликий жаль ветеранської спільноти, яка має досвід участі у бойових діях, алгоритм дій цивільного населення від Офісу президента і місцевої влади абсолютно відсутній», - стверджує керівник Черкаського осередку Нацкорпусу.

А відтак, каже він, ветеранам довелося самим звернутися до депутатів Черкаської обласної ради щодо створення Оперативного штабу для вирішення питань врегулювання процесів та алгоритмів захисту громадськості у тому разі, якщо Росія розпочне наступ на територію України. «Усі вже давно розуміють, що наступ російських військ на територію України більш ніж ймовірний. Їхнє скупчення на кордоні сягає близько 170 тис. Це підтверджують дані української розвідки», - підкреслює він. До того ж, нагадує Дмитро Кухарчук, слова президентів Білорусі та РФ говорять про те, що вони мають намір і надалі проводити ескалацію конфлікту.

Як повідомляв My.ua, Білецький пояснив, як розуміти слова Резнікова про дипломатичне вирішення конфлікту з РФ.

Також My.ua писав про те, що Білецький заявив, що переговори Зеленського з Путіним будуть актом капітуляції.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом