28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як розпізнати "Омікрон"? Симптоми, які ви відчуєте в перші 48 годин
Як розпізнати "Омікрон"? Симптоми, які ви відчуєте в перші 48 годин

Як розпізнати "Омікрон"? Симптоми, які ви відчуєте в перші 48 годин

Напередодні різдвяних свят багато хто турбується про те, чи не підхопили вони новий небезпечний штам COVID-19 "Омікрон", але не знають про це. Пропонуємо вам найбільш ранні симптоми, які допоможуть відрізнити цей вид коронавірусу.

Про це пише Міггог.

Через штам "Омікрон", який на думку фахівців більш заразний, люди скорочують свої соціальні контакти, щоб уникнути зараження новим варіантом COVID-19. Експерти також стверджують, що, хоча симптоми COVID для "Дельта" та інших штамів проявляються між 5 і 14 днями, ознаки "Омікрон" можуть з'явитися раніше.

Перші симптоми штаму "Омікрон"

За даними медичної наукової компанії Zoe, перші симптоми, які можуть з'явитися вже через 48 годин після зараження "Омікроном", включають нежить, сухість або першіння в горлі, головний біль, втому і чхання.

За даними NHS, найбільш поширеними симптомами коронавірусу є висока температура, новий і постійний кашель і втрата/зміна вашого нюху або почуття смаку.

Проте нові дані показали, що симптоми "Омікрон" відрізняються від "традиційних" ознак інших варіантів коронавірусу, таких як "Дельта".

Професор Тім Спектор, який створив додаток Zoe, стверджує, що симптоми "Омікрон" більш схожі на симптоми застуди. Він попередив, що тим, у кого є ознаки застуди, слід пройти тест на ковід.

Нежить і першіння в горлі - перші симптоми штаму "Омікрон"

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, крім виявлених Zoe, ще одним поширеним симптомом "Омікрон" є закладеність носа.

Південноафриканський лікар доктор Анжеліка Кутзі описала симптоми "Омікрону" як "надзвичайно легкі". Але вона також попередила, що деякі з них, такі як головні болі і болі в м'язах, можуть відчуватися більш інтенсивно. Особливо це стосується нещеплених людей. Ті, хто отримав дві дози вакцини проти коронавірусу, можуть мати менш важкі симптоми.

Що робити, якщо ви запідозрили у себе "Омікрон"?

Інші варіанти коронавірусу проявляються в період від 6 до 14 днів після зараження. У свою чергу симптоми "Омікрона" проявляються раніше.

Якщо ви вважаєте, що у вас COVID-19 або у вас є які-небудь симптоми, то зробіть ПЛР-тест.

Залишайтеся вдома і ізолюйтеся. До вас не повинні входити відвідувачі, поки ви не отримаєте результат тесту. 

Виходьте з дому тільки для того, щоб пройти тест. Ви також повинні перевірити, чи потрібна самоізоляція людям, з якими ви живете. 

Якщо ви підозрюєте у себе коронавірус, зробіть ПЛР-тест

Ті, у кого виявили COVID-19, можуть заразити інших приблизно за два дні до появи симптомів і ще протягом 10 днів після цього. Інфекція може передаватися іншим людям, навіть якщо у вас легкі симптоми або їх немає. Тому краще залишайтеся вдома, поки не отримаєте негативний результат тесту на коронавірус.

Нагадаємо, що лікар розповіла про стан першого в Україні пацієнта з Омікроном.

Читайте також, що названо вакцину, яка здатна захистити від штаму "Омікрон".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом