Погода перенесла запуск космічного телескопа "Джеймс Вебб"
Погода перенесла запуск космічного телескопа "Джеймс Вебб"

Погода перенесла запуск космічного телескопа "Джеймс Вебб"

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Поганий прогноз погоди відсунув запуск космічного телескопа "Джеймс Вебб" (James Webb) ще на один день - на 25 грудня, пише УНН з посиланням на повідомлення NASA.

Цитата:

"Через несприятливі погодні умови на європейському космодромі у Французькій Гвіані запуск "Джеймса Вебба", спочатку запланований на 24 грудня, відкладається. Нова намічена дата запуску - 25 грудня", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як уточнює BBC, причина в побоюваннях з приводу сильних вітрів на космодромі Куру.

Але все вже готово. Завершена перевірка готовності ракети і обсерваторії, стартові групи провели "генеральну репетицію".

"NASA і Arianespace успішно завершили перевірку готовності до запуску космічного телескопа "Джеймс Вебб" 21 грудня. Команда санкціонувала запуск ракети Ariane 5 з "Веббом" і початок послідовного запуску місії", - вказали в космічному агентстві США.

Доповнення

"Джеймс Вебб "(JWST) є наступником космічного телескопа "Хаббл" за 10 мільярдів доларів.

Нова обсерваторія була спроектована так, щоб заглянути у Всесвіт глибше, ніж його попередник, і, як наслідок, виявити події, що відбувалися в далекому минулому - більше 13,5 мільярда років тому.

Учені також планують використовувати його більш просунуті можливості для вивчення атмосфер далеких планет в надії, що можуть бути виявлені ознаки життя.

"Це незвичайна місія. Це яскравий приклад того, чого ми можемо досягти, коли мріємо про велике", - сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

"Це та місія, яку можуть здійснити лише NASA і наші партнери. Це дозволить нам краще зрозуміти наш Всесвіт і своє місце в ньому", - додав він.

Проект "Джеймс Вебб" - це партнерство NASA і космічних агентств Європи (ESA) і Канади (CSA).

Теги по теме
Космос NASA
Источник материала
loader
loader