"Бігти до військкомату не потрібно" - Головнокомандувач ЗСУ заспокоїв жінок
"Бігти до військкомату не потрібно" - Головнокомандувач ЗСУ заспокоїв жінок

"Бігти до військкомату не потрібно" - Головнокомандувач ЗСУ заспокоїв жінок

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, метою наказу Міноборони №313 про взяття українок на військовий облік є підрахунок жінок, які можуть допомогти у разі необхідності захистити державу.

Відповідну заяву Залужний зробив в ході спілкування з журналістами на презентації концепції нагородної системи головнокомандувача ЗСУ 23 грудня, пише "Інтерфакс-Україна".

Як Залужний пояснив розширення списку військовозобов'язаних жінок в Міноборони?

За словами Валерія Залужного, такий документ був створений для того, щоб військові бачили жінок, які можуть бути корисними під час захисту нашої держави. З цієї причини, як зазначив Головнокомандувач, понад 100 спеціальностей було внесено до списку.

Валерій Залужний

При цьому Залужний підкреслив, що сам виступає за принципи гендерної рівності і повністю їх підтримує. Він пояснив, що "вже завтра не треба бігти до військкомату, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити", оскільки, за словами військового, цей процес буде плановим, поступовим.

Передісторія

Напередодні в мережі був опублікований текст наказу Міністерства оборони від 11 жовтня 2021 року, який видали в рамках виконання змін в законі про військовий обов'язок і військову службу.

У Міноборони розширили список професій військовозобов'язаних жінок

Документ затверджує список професій, які близькі до відповідних військово-облікових спеціальностей і зобов'язують жінок цих професій до постановки на облік військовозобов'язаних.

Нагадаємо, що більшість жінок в Україні стали військовозобов'язаними: кому треба стати на облік з 17 грудня.

Також портал MY.UA писав про те, що Дмитро Кухарчук заявив, що необхідно створити Оперативний штаб при Черкаській облраді у разі наступу РФ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны