У США затвердили перші в світі таблетки від COVID-19
У США затвердили перші в світі таблетки від COVID-19

У США затвердили перші в світі таблетки від COVID-19

У світі з'явилися і офіційно дозволені до застосування перші таблетки від коронавірусної інфекції "Паксловід" (Paxlovid). Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило препарат 22 грудня.

Про це повідомляє видання The Associated Press.

Що відомо про таблетки

Виробником препарату є фармацевтична компанія Pfizer, відома всім по створенню однойменної вакцини. Відомо, що таблетки сприяють одужанню в 90% випадків, а також знижують ризик важких симптомів і летального результату.

Компанія Pfizer розробила перші таблетки від коронавірусу під назвою Paxlovid

Хоча "Паксловід" має побічні ефекти і протипоказання. Зокрема, його не рекомендують людям, що страждають захворюваннями нирок і печінки. Але радять застосовувати тим пацієнтам, які мають проблему з ожирінням і серцеві хвороби. А також – людям похилого віку.

Для максимальної ефективності необхідно розпочати лікування протягом перших п'яти днів після виявлення симптомів коронавірусу. Можна призначати дітям від 12 років, у яких позитивний тест на COVID-19.

Результати тестування

Pfizer проводили дослідження ефективності "Паксловіду" на 2250-ти пацієнтах. Результати виявилися надихаючими: препарат знижує кількість госпіталізацій і смертей на 89% для людей з легкою і середньою важкістю COVID-19, які приймали таблетки протягом трьох днів після появи симптомів.

Президент США Джо Байден розпорядився купити таблетки для лікування 10 мільйонів людей

Президент США Джо Байден вже розпорядився закупити таблетки для лікування 10 мільйонів людей, їх виписуватимуть безкоштовно.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що з життя пішов Алан Скотт, який подарував жінкам вічну молодість.

Також ми писали, що у Дніпрі школярка вколола собі масло в губи і потрапила в лікарню.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом