Дід Мороз — козак та саморобні листівки: як святкували Різдво 100 років тому
Дід Мороз — козак та саморобні листівки: як святкували Різдво 100 років тому

Дід Мороз — козак та саморобні листівки: як святкували Різдво 100 років тому

У столичному Музеї історії Києва презентували виставку "Різдвяні історії Києва". Вона присвячена традиціям святкування Різдва та Нового року кінця ХІХ - початку ХХ сторіччя.

"У цей непростий час глобальних змін кожному з нас хочеться розуміти заради чого ми живемо. Зазвичай Різдво та новорічні свята це час підведення підсумків та зведення нових планів. Звісно, це родинні свята, під час яких хочеться робити велике добро. Для мене виставка є проявом родинної турботи, яка об'єднує минуле, сучасне і дозволяє будувати майбутнє. Хочеться заснувати традицію відвідування музеїв родиною, разом з дітьми та друзями аби відроджувати сімейні цінності. Киянам є чим пишатися: неймовірними традиціями, духом меценатства і можливістю ділитися добром", - розповів меценат виставки Ігор Ліскі.Завітавши у Музей, відвідувачі побачать близько тисячі ексклюзивних і колекційних експонатів, які розповідають історії життя киян різних епох та створюють незабутню атмосферу різдвяно-новорічного дива.Серед найцікавіших експонатів: оригінальні вітальні листівки місцевого та закордонного виробництва, колекція ялинкових іграшок та Дідів Морозів, унікальна Віфлеємська зірка та багато колекційних ялинкових прикрас. "Чимало представлених на виставці експонатів експонуються вперше. Виставка є інтерактивна — з екскурсіями, квестами, освітньою програмою з майстер-класами, коли діти й дорослі зможуть зробити своїми руками різдвяні подарунки. Все це є наші київські традиції, які треба підтримувати й продовжувати. І ми чекаємо киян на нашій виставці", - сказала генеральна директорка Музею історії Києва Тетяна Костенко.Протягом всього часу роботи виставки у музеї можна буде відвідати екскурсії та тематичні майстер-класи, які дозволять повністю зануритися в атмосферу старого Києва.
"Я дуже хочу, щоб ви надихалися, щоб приходили ваші діти. Я проводитиму майстер-класи, вчитиму робити красу. Це будуть правила етикету, різдвяний вінок, янгол і листівка. Я дуже хочу, щоб діти зрозуміли, що не варто бігати крамницями й шукати подарунок. Щастя, коли в тебе всередині є дещо, що тебе робить багатим", - сказала дизайнерка-декораторка Наталія Сергєєва.Виставка "Різдвяні історії Києва" триватиме з 24 грудня по 19 січня у Музеї історії Києва.Уже зовсім скоро зимові канікули. Зазвичай, вони починаються перед Новим роком та закінчуються після Різдва. Та чи будуть цьогоріч зимові табори для дітей? Як організувати цікавий, насичений і корисний відпочинок?

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны