В Росії затримала військовослужбовця, завербованого українською розвідкою – ФСБ
В Росії затримала військовослужбовця, завербованого українською розвідкою – ФСБ

В Росії затримала військовослужбовця, завербованого українською розвідкою – ФСБ

Як стверджує спецслужба, росіянин збирав для України дані про російські Збройні сили.

Воронезький гарнізонний військовий суд арештував військовослужбовця Західного військового округу через підозру у державній зраді. Про це повідомила російська ФСБ.

За їхньою версією, заарештований збирав для української воєнної розвідки дані про російські Збройні сили.

  • Читайте також: ФСБ переплутала операцію української розвідки щодо «вагнерівців» із реальним вербуванням найманців для Сєчіна – Грозєв

Також ФСБ передала прокремлівському виданню «РІА Новини» відео із затриманням підозрюваного: чоловіки у цивільному витягають з автівки невідомого й кладуть його лицем в сніг. 

Після цього в нарізці йде зйомка з дрону, як невідомого чоловіка ведуть на допит.

Нагадаємо, що 1 листопада 2021 року видання Politico оприлюднило нові супутникові фотографії, які, за його даними, підтверджують повідомлення The Washington Post від 30 жовтня про те, що Росія знову накопичує війська і військову техніку на кордоні з Україною. Навесні 2021 року Росія вже демонстративно стягувала велику кількість військовослужбовців та техніки до кордонів України, називаючи це «навчаннями».

Секретар РНБО Данілов назвав тоді публікації The Washington Post та Politico щодо стягування військ РФ «свідомою дезінформацією всього суспільства».

10 листопада президент України Володимир Зеленський повідомив, що західні партнери надали Києву дані про збільшення концентрації військ Росії на кордонах України.

Фото: з вільних джерел

Теги по теме
Россия российская агрессия ФСБ
Источник материала
Поделиться сюжетом