Вагітні та матері з маленькими дітьми теж повинні стати на військовий облік, - Міноборони
Вагітні та матері з маленькими дітьми теж повинні стати на військовий облік, - Міноборони

Вагітні та матері з маленькими дітьми теж повинні стати на військовий облік, - Міноборони

З'явилося чергове доповнення від Міністерства оборони з приводу указу про обов'язковий військовий облік для жінок. Повідомляється, що матері маленьких дітей, а також вагітні українки теж повинні прийти в територіальний центр комплектації і соціальної підтримки, щоб стати військовозобов'язаним.

Про це пише Головне управління розвідки Міноборони в соціальній мережі Facebook.

Будуть враховуватися багато факторів життя жінки

Щоб уникнути непорозуміння, Міністерство оборони роз'яснило деякі пункти зміненого Закону України "Про військові зобов'язання і військову службу". Виявляється, крім того, що українка повинна на мати професію, визначену переліком, а також підходити за віковим критерієм, вона не може бути звільнена від військового обліку, якщо є матір'ю або чекає дитину.

Міноборони повідомило, що жінки з дітьми і вагітні теж повинні стати на військовий облік

"Вагітні жінки та / або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік. Як і у випадку чоловіків, в територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки для жінок буде враховуватися стан здоров'я людини і її сімейні обставини", - так повідомляється в тексті звернення відомства.

Це не призов, пояснює Міноборони

Вкотре відомство роз'яснює, що стати на військовий облік зовсім не означає бути призваним. По-перше, в мирний час це незаконно робити без згоди людини, по-друге - жінки можуть бути призвані на службу або залучені до виконання робіт з оборони держави у воєнний час, а в решту - тільки в добровільному порядку (за контрактом).

Для жінок організовуватимуть добровільні навчання

І ще, якщо після того, як вас зареєстрували в територіальному центрі, ви змінили професію, необхідно повідомити це в установу. До речі, парламент планує ввести норму про те, що жінки за бажанням зможуть проходити спеціальне навчання.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Анатолій Гриценко сказав, коли всі військовозобов'язані жінки стануть на військовий облік.

Також ми писали, військовий облік для українок: як це треба зробити і коли штрафуватимуть.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом