Таліби заборонили жінкам дальні поїздки без супроводу чоловіків-родичів
Таліби заборонили жінкам дальні поїздки без супроводу чоловіків-родичів

Таліби заборонили жінкам дальні поїздки без супроводу чоловіків-родичів

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Ісламістський рух Талібан видав директиву, згідно з якою, афганським жінкам заборонено самостійно пересуватися на далекі відстані транспортними засобами. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС.

Деталі

Директива була видана в неділю ввечері. Відтепер, за новими правилами, жінки не мають право самостійно пересуватися на далекі відстані без супроводу родича-чоловіка.

У документі також міститься заклик до власників транспортних засобів відмовляти в поїздках жінкам, які не мають ісламських головних або захисних покриттів для обличчя, хоча в ньому не говориться, який саме тип покриття має бути використаний.

Закон також забороняє відтворення музики в транспортних засобах. Самі громадяни скаржаться на такі нововведення, вважаючи правила жорстокими і неправильними.

Цитата

“Мені було дуже погано... Я не могла вийти на вулицю самостійно. Що мені робити, якщо я або моя дитина хворіють, а мій чоловік недоступний?",- розповіла в коментарі ВВС акушерка з Кабула на ім'я Фатіма.

Жінка додала, що таліби відняли у афганців "не тільки щастя, а й незалежність".

Додамо

25 грудня таліби анонсували заборону включати музику в автомобілях і возити жінок без хіджабу.
Крім того, повідомлялося, що таліби заборонили живу музику на весіллях в Афганістані, чоловіки і жінки тепер повинні святкувати в різних залах.

Довідка

На початку серпня таліби активізували наступ на урядові сили Афганістану, 15 серпня увійшли в Кабул і наступного дня заявили, що війна закінчена. Останні два тижні серпня з аеропорту Кабула, що знаходився під охороною американських військових, йшла масова евакуація громадян країн Заходу, які співпрацювали з афганцями. У ніч на 31 серпня американські військові покинули кабульський аеропорт, поклавши край майже 20-річній військовій присутності США в Афганістані. На початку вересня був оголошений склад тимчасового уряду Афганістану, який очолив Мохаммад Хасан Ахунд, що відповідав за зовнішню політику під час першого правління "Талібану" і знаходиться під санкціями ООН c 2001 року.

Теги по теме
Афганистан
Источник материала
Поделиться сюжетом