Як жінкам подати документи для постановки на військовий облік онлайн?
Як жінкам подати документи для постановки на військовий облік онлайн?

Як жінкам подати документи для постановки на військовий облік онлайн?

Проходження переважної кількості процедур для постановки на військовий облік з 2022 року буде доступно в онлайн-режимі.

Для цього українкам не доведеться відвідувати різні структури. Відповідне повідомлення розміщено на сторінці головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у Facebook.

Детальніше про заяву Залужного

За словами головнокомандувача, в 2022-му році всі процедури налагодять так, щоб українки, чиї спеціальності увійшли до переліку для військового обліку, і їх роботодавці могли здійснити постановку на облік максимально комфортно.

Скрін поста Залужного в Facebook

"Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце" - зазначив Залужний, додавши, що мова йде також про постановку на військовий облік чоловічої категорії населення.

Також Міноборони планує введення перехідної норми, що стосується зборів (навчань) військовозобов'язаних. Передбачено, що брати участь у навчанні жінки будуть виключно добровільно. Так, головнокомандувач запевнив, що взяття на військовий облік нічого істотно не змінить в житті українок.

Брати участь у військовому навчанні жінки будуть виключно добровільно

"Єдине - Збройні сили будуть просто знати, які фахівці є в країні і можуть в крайньому випадку приєднатися до оборони держави", - заявив Залужний, підкресливши, що такий порядок обліку був в Україні ще з 1994 року і що цей процес є кроком назустріч жінкам, які хочуть пройти військову службу в ЗСУ, але не бажають витрачати час на зайві процедури при займанні посади за своєю спеціальністю.

Додаткова інформація

Як відомо, в Міноборони переглянуть список професій, представницям яких необхідно стати на військовий облік.

Нагадаємо, що вагітні та матері з маленькими дітьми теж повинні стати на військовий облік, - Міноборони.

Також раніше портал MY.UA повідомляв, що Анатолій Гриценко сказав, коли всі військовозобов'язані жінки стануть на військовий облік.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом