Температурні гойдалки і мало снігу: яким буде кінець 2021 і початок 2022 року
Температурні гойдалки і мало снігу: яким буде кінець 2021 і початок 2022 року

Температурні гойдалки і мало снігу: яким буде кінець 2021 і початок 2022 року

Днями в Україну повернуться сильні морози, але ближче до кінця тижня потеплішає, після чого знову показники на стовпчиках термометрів поповзуть вниз. А от снігу в останні дні 2021 року і на початку 2022-го буде мало.

Про це пише УНІАН.

Погода 28 грудня

У понеділок температура повітря почала опускатися. Сьогодні, 27 грудня, морози стануть ще міцнішими. Вночі показники на термометрах опустяться до -7… -14 градусів на заході України, -8… -13 градусів – у центрі та на Миколаївщині. У Запорізькій та Дніпропетровській областях очікується температура – до -9°, а у південних областях країни - -8°...-13° за Цельсієм.

Удень на півдні України температура буде плюсовою, на решті території - від -2° до -8°. В усіх регіонах, окрім Львівської та Волинської областей, буде сніг, а де тепліше – дощ.

Погода в Україні 28 грудня. Карта: УНІАН

Погода 29 грудня

У середу температура повітря продовжить опускатися. Уночі очікується сильний мороз - до -9°...-16°. Удень буде трохи тепліше: від -1° до -7° - у центральних і північних областях, -1°...-6° - у західних, 0°...+2° - у східних, 0° до -4° - в південних.

Опадів буде мало. Лише в Івано-Франківській та Чернівецькій областях та на північному сході буде сніг, а в Криму – дощ.

Погода в Україні 29 грудня. Карта: УНІАН

Погода 30 грудня

Ближче до Нового року в Україні потеплішає. Сильні нічні морози будуть лише в кількох областях у центрі і північному сході країни. Вдень буде порівняно тепло. У західних регіонах очікується до +3 градусів за Цельсієм, на півночі - до -6°, у центрі температура варіюватиметься від -1 до -7 градусів, на сході 0°...-4°, на півдні -2°…+2°.

Місцями на заході, у південних і східних областях будуть випадуть опади.

Погода в Україні 30 грудня. Карта: УНІАН

Погода 31 грудня

В останній день 2021 року в Україні стане помітно тепліше. Удень в більшості областей буде плюсова температура – до +2 градусів за Цельсієм, а на півдні та заході повітря прогріється до +3°...+6°.

По всій території України, окрім центральних і південних регіонів, буде мокрий сніг з дощем.

Погода в Україні 31 грудня. Карта: УНІАН

Погода 1 січня

Перший день 2022 року принесе в Україну похолодання. В усіх регіонах температура повітря опуститься до -2°...-5° вдень, а на північному сході - до -5°...-8°.

Погода в Україні 1 січня. Карта: УНІАН

Погода 2 січня

У неділю, 2 січня, мороз продовжить міцнішати. Вночі на стовпчиках термометра показуватиме до -5°...-9°, на півночі і північному сході - -10°...-14°. Удень буде тепліше, але все одно очікується мороз: від -2° до -8° за Цельсієм.

Погода в Україні 2 січня. Карта: УНІАН

Нагадаємо, що у Львові молода пара загинула уві сні за загадкових обставин.

Читайте також, як в Івано-Франківській області випав чорний сніг.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом