Адвокат про переведення Саакашвілі до в'язниці: його посадили в коляску, одурманеного снодійними
Адвокат про переведення Саакашвілі до в'язниці: його посадили в коляску, одурманеного снодійними

Адвокат про переведення Саакашвілі до в'язниці: його посадили в коляску, одурманеного снодійними

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Адвокат третього президента Грузії Ніка Гварамія заявив, що Михайло Саакашвілі не чинив опір співробітникам Пенітенціарної служби при переведенні до руставської в'язниці, оскільки відчував слабкість, мав високий тиск і був під впливом снодійних, передає УНН із посиланням на Грузія.Online.

Деталі

Як зазначив Гварамія, Саакашвілі з самого початку пояснили, що його перевозять до пенітенціарної установи в Руставі. Проте, за словами Гварамії, Саакашвілі також попередили, що якщо в дорозі йому стане погано, його доставлять до медичного закладу Глданської в’язниці.

Цитата

“До нього прийшли з інвалідним візком, посадили в нього, у нього не було можливості чинити опір. По-перше, він був одурманений, мабуть, він був під впливом снодійних, і він мав високий тиск. Як він сказав мені раніше, у разі хвилювання йому, мовляв, могло б стати гірше, тому він не чинив опір.

Йому сказали, що везуть його в Руставі, але якщо дорогою йому стане погано, його відвезуть у Глдані. Це пряма загроза тортур”, — заявив Гварамія.

Доповнення

Цієї ночі адвокат колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі заявив про його викрадення. За його словами, він зник з Горійської лікарні.

Пізніше Депутат Верховної ради України та дівчина Саакашвілі Єлизавета Ясько заявила, що політика “насильно викрали з міської лікарні” і вивезли до Руставської в’язниці.

Контекст

Саакашвілі, проти якого у Грузії є декілька кримінальних справ, затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Так, 8 листопада через погіршення стану здоров'я Саакашвілі перевели до лікарні при в'язниці у Глданському районі Тбілісі.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі і оглянула умови тюремної лікарні. У висновку відзначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь у Горі. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування. У військовому госпіталі він перебував у відділенні інтенсивної терапії, а потім проходив курс реабілітації.

При цьому медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

Теги по теме
Украина Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом