Подарунок з чеком і 13-я зарплата: як святкують Новий рік в інших країнах
Подарунок з чеком і 13-я зарплата: як святкують Новий рік в інших країнах

Подарунок з чеком і 13-я зарплата: як святкують Новий рік в інших країнах

Новорічна суєта - це завжди додаткові фінансові витрати. Причому, не тільки на їжу, а й подарунки. А в деяких країнах світу прийнято дарувати презенти не тільки родичам і друзям, але навіть вахтеру в будинку.

Подробиці пише "ТСН".

Рятівна 13-я зарплата

В Україні подібне не практикують, але в багатьох країнах тринадцята зарплата – це мастхев, оскільки людям потрібні додаткові гроші, щоб підготуватися до Нового року. Тим більше, в США і Німеччині, наприклад, не прийнято робити знижки, розпродажі починаються лише з настанням Різдва.

Щоб вистачило на подарунки всім близьким і родичам, потрібна кругленька сума, тому роботодавці завчасно готують 13-ту зарплату. А дарувати маленькі презенти в Німеччині прийнято чи не кожному зустрічному: поштарю, вахтеру в будинку або баристі в кафе по сусідству.

Обмін і повернення подарунків

З подарунками в Німеччині існує ще одна унікальна традиція: їх легко можна повернути в магазин після Нового року. Німці взагалі дуже прагматичні в цьому плані і можуть поставити чек разом з підношенням. Тоді, якщо річ не підійшла або відкрито не сподобалася, її повертають або обмінюють.

У Німеччині можна повернути або обміняти подарунок, якщо він не сподобався

У наступні кілька днів після торжества черги біля магазинів знову ростуть, але цього разу з людей, які незадоволені тим, що їм подарували на Новий Рік. І в принципі в Німеччині не соромно сказати в обличчя людині, що подарована ваза не підійде під стиль будинку, а духи відверто не до душі.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що 8 гривень за кілограм скумбрії: Олена Зеленська розповіла, за скільки купує рибу.

Також ми писали, що "Гаррі Поттер 20 років потому: повернення в Хогвартс": де дивитися онлайн прем'єру спецвипуску.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом