Вчені вияснили, що діти курців мають вищі шанси померти від раку
Вчені вияснили, що діти курців мають вищі шанси померти від раку

Вчені вияснили, що діти курців мають вищі шанси померти від раку

Згідно даних урядової кампанія Великої Британії с підлітки, батьки яких курять, у чотири рази частіше й самі починають курити. Тому лікарі закликають громадян відмовитися від цієї шкідливої звички.

Про це пише ВВС.

За статистикою, 4,9% дітей з сімей курців згодом теж беруть до рота цигарку. Тоді як діти, батьки яких не курять, роблять це значно рідше. Йдеться про 1,2% підлітків.  

Зв’язок куріння дітей і дорослих

Національна служба охорони здоров'я Великобританії опублікувала новий фільм, у якому розкривається зв’язок куріння дорослих і підлітків. Експерти обговорюють, як впливає на те, що діти починають палити, досвід їхніх батьків.

Діти курців частіше починають курити

Терапевтка Нігат Аріф та дитяча психологиня Беттіна Хонен звертаються до батьків і радять зробити подарунок собі і своїм нащадкам відмовою від куріння. За словами медиків, цим самим громадяни зможуть зробити внесок у здоров'я майбутніх поколінь.

З ними погоджуються й інші фахівці у галузі відмови від куріння. Також в рамках кампанії Better Health Smoking були висвітлені досліждення, в яких доводиться наявність зв’язку між курінням дорослими і підлітками.

Діти курців частіше починають курити

Міністерка охорони здоров'я Меггі Трауп сподівається, що ці дослідження стануть стимулом для дорослих кинути курити, адже вони підкреслюють "зв'язок куріння між поколіннями".

Чиновниця зазначила, що загроза для дітей може стати "додатковою мотивацією, яка потрібна багатьом, назавжди відмовитися від цигарок цього року".

Нагадаємо, що народженим після 2008-го року назавжди заборонять купувати цигарки.

Читайте також, що діти, які зазнали впливу пасивного куріння, хворіють вдвічі частіше.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом