Сьогодні «Укрзалізниця» запустить двоповерховий електропоїзд та покаже оновлені СВ-вагони
Сьогодні «Укрзалізниця» запустить двоповерховий електропоїзд та покаже оновлені СВ-вагони

Сьогодні «Укрзалізниця» запустить двоповерховий електропоїзд та покаже оновлені СВ-вагони

Компанія «Укрзалізниця» запланувала на 30 грудня відправку у перший рейс двоповерхового електропоїзда Skoda. Він буде курсувати за маршрутом №747 Київ — Львів.

Запланований час відправки електропоїзду з Києва – 16:41. Він прибуватиме до Львова о 00:45. На шляху прямування поїзд зупинятиметься на станціях Вінниця, Хмельницький, Тернопіль та ін.

Цей 6-вагонний поїзд був виготовлений компанією Skoda у 2012 році. В лютому 2021 року він прибув для проведення ремонту до ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» АТ «Укрзалізниця». Протягом 11 місяці електропоїзд був повністю оновлений. Він пропонує порти USB для кожного пасажира, що дозволяє підзарядити мобільні пристрої під час поїздки.

Також поїзд обладнаний сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами.

Додатково «Укрзалізниця» планує представити партію нових пасажирських СВ-вагонів 2021 року виробництва. Під час їх модернізації та виробництва були враховані пропозиції пасажирів. Наприклад, пульт керування освітленням встановлено нижче, щоб ним було зручно користуватися пасажирам будь-якого зросту. Також змінено конструкції опускання столика, нижньої полиці та відкриття сміттєвих баків прихованою педаллю. Для пасажирів з порушеннями зору передбачено контрастну вхідну зону та додаткове освітлення сходів, підсвітку номерів купе. У наступних вагонах нової партії також буде додатково зроблено маркування шрифтом Брайля.

З нових вагонів цієї та попередньої партії вже сформовано склад поїзда №229 Київ — Ужгород. Квитки на нього вже надійшли у продаж.

Джерело: «Укрзалізниця»

Теги по теме
Киев Укрзализныця Транспорт
Источник материала
Поделиться сюжетом