План не спрацював: в Естонії п’яний українець за кермом намагався підкупити копів
План не спрацював: в Естонії п’яний українець за кермом намагався підкупити копів

План не спрацював: в Естонії п’яний українець за кермом намагався підкупити копів

В Естонії судили українця, який хотів підкупити копів / фото ua.depositphotos.com

Тартуський повітовий суд засудив до умовного позбавлення волі громадянина України, який намагався підкупити двох поліціянтів, щоб ті не карали його за керування автомобілем у нетверезому стані.

Про це повідомляє ERR.

Інцидент за участю 39-річного українця стався в місті Пилва. У поліцію повідомили, що по одній з вулиць міста їде автомобіль Audi A4, водій якого може бути п'яним. Патрульні відреагували оперативно, але до моменту їхнього прибуття водій вже залишив свою машину і спробував сховатися між автобусами на паркінгу.

Поліцейські виявили та затримали чоловіка. Згодом водія перевірили на наявність алкоголю в крові.

"Експрес-тест показав, що вміст алкоголю склав 1,14 мг на літр повітря, що видихається. Іноземець не став заперечувати, що він випив, але побажав розв'язати це питання в обхід закону, запропонувавши одному з поліціянтів 500 євро. Той відмовився. Після цього на місце події прибув начальник зміни. Іноземець запропонував 500 євро і йому. Той теж відмовився. Тоді чоловік сказав, що готовий дати по 500 євро обом поліціянтам, але ті знову відмовилися", - пише видання.

Оскільки "угода" зазнала невдачі, українця доставили в поліційний відділок. У грудні він постав перед судом за звинуваченням у спробі давання хабара посадовим особам і керуванні автомобілем у нетверезому стані. 

Чоловік пішов на угоду зі слідством і був засуджений до 1 року і 3 місяців умовного позбавлення волі. Вирок набув законної сили.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Підляшші на сході Польщі, неподалік кордону з Білоруссю, поліція затримала громадянина України, який перевозив людей, що нелегально перетнули кордон.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • На Волині нападник зґвалтував дівчину після гінекологічної операції
  • У Києві затримали "лобіста" шоу-бізнесу, який намагався підкупити нардепа
  • Поліція купила фейковий COVID-сертифікат на ім’я Савіка Шустера: ведучий був шокований
Теги по теме
Эстония взятка
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны