Саакашвілі все ще не може їсти - адвокат
Саакашвілі все ще не може їсти - адвокат

Саакашвілі все ще не може їсти - адвокат

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Третій президент Грузії Михайло Саакашвілі все ще не може приймати їжу і його вага зараз менша, ніж був, коли він припинив голодування. Нехай ніхто не створює собі ілюзій, щоб уявити Саакашвілі ослабленою людиною, яка склала зброю. Про це заявив журналістам адвокат Саакашвілі Шота Тутберідзе після того, як відвідав підзахисного в Руставській пенітенціарній установі №12, передає УНН із посиланням на Грузія.Online.

Деталі

За словами адвоката, стан здоров’я Саакашвілі у Рустаській в’язниці не покращає, оскільки він не закінчив реабілітаційний курс після голодування.

Як зазначив правозахисник, колишньому президентові обмежили комунікацію і адвокатам не дають змоги обмінюватися з ним листами, що є обмеженням прав засудженого.

За його словами, до Саакашвілі не пускають і його особистого лікаря. Водночас адвокат вимагає допустити до в’язниці консиліуму лікарів.

Цитата

“Стан здоров’я, природно, у цих умовах не покращиться і залишається, як і раніше, важким. Він практично не може їсти, курс його лікування не завершено. Також складні його медичні показники у всіх аспектах. Між тим, нехай ніхто не створює собі ілюзій, щоб уявити Саакашвілі ослабленою людиною, яка склала зброю, навпаки, незважаючи на ці дуже великі травми і тортури, яким він зазнав і піддається, він зберігає боєздатність, підтримує комунікацію зі своїми соратниками і, природно, має намір боротися доти, доки грузинський народ не переможе у цій боротьбі, і безпосередньо не здолає Російську Федерацію”, — заявив адвокат.

Контекст

Саакашвілі, проти якого у Грузії є кілька кримінальних справ, затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, бо вважає себе політв'язнем.

8 листопада через погіршення стану здоров'я Саакашвілі перевели до лікарні під час в'язниці у Глданському районі Тбілісі.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні. Наприкінці зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий шпиталь у Горі. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування. У військовому шпиталі він перебував у відділенні інтенсивної терапії, а потім проходив курс реабілітації.

Водночас медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

Теги по теме
Украина Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны