19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому варто відмовитися від соломинки, якій сьогодні виповнюється 134 роки
Чому варто відмовитися від соломинки, якій сьогодні виповнюється 134 роки

Чому варто відмовитися від соломинки, якій сьогодні виповнюється 134 роки

3 січня 1888 року американець Марвін Стоун зареєстрував винахід соломинки для пиття коктейлів.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Спочатку вона була паперовою і робилася вручну. В 1906 році винайшли машину для автоматичного виготовлення соломинок. Пізніше їх почали виготовляти з поліпропілену. Одноразова пластикова соломинка - приклад звичної речі, яка насправді не потрібна людині. При цьому шкодить довкіллю", - сказав Костянтин Яловий.

Ось кілька фактів про соломинки:

  • Тільки в США щодня використовують 500 мільйонів соломинок. Їх загальної довжини досить, щоб 2,5 раза охопити землю по екватору.

  • Пластикові соломинки не переробляються, а після 5 хвилин використання одразу опиняються на смітнику.

  • Більшість пластикових соломинок занадто легкі, щоб пройти через механічні сортувальники для вторинної переробки. Тому вони потрапляють на звалища, у водні шляхи, а в кінцевому підсумку - в океани.

  • Пластикові соломинки входять в десятку найпопулярніших предметів які знаходять під час прибирання пляжів у всьому світі.

За словами Ялового, сьогодні шкоду пластикових соломинок зрозуміли в усьому світі. Багато країн обмежують використання одноразових соломинок або планують це зробити. Китай на початку 2021 заборонив використання пластикових соломинок у всіх закладах громадського харчування. В Англії у жовтні 2020 року заборонили поширення пластикових соломинок, пластикових паличок для розмішування напоїв і ватних паличок на пластиковій основі. В ЄС минулого року набрала чинності заборона продажу багатьох видів одноразової пластикової продукції.

"Щоб зменшити кількість пластикових відходів, відмовляйтеся від соломинки, коли купуєте напої, або ж користуйтеся багаторазовими металічними та бамбуковими соломинками", - порадив Костянтин Яловий.


Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны