20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому ВООЗ не турбує новий і нібито дуже небезпечний варіант коронавірусу у Франції?
Чому ВООЗ не турбує новий і нібито дуже небезпечний варіант коронавірусу у Франції?

Чому ВООЗ не турбує новий і нібито дуже небезпечний варіант коронавірусу у Франції?

У той час як у багатьох світових ЗМІ розміщують тривожні повідомлення про те, що в південній частині Франції виявлено новий і нібито дуже небезпечний варіант коронавірусної хвороби, у ВООЗ не висловлюють особливого інтересу до нового штаму.

З чим пов'язаний спокій організації і чи варто боятися нового різновиду вірусу, розбиралися у виданні BBC.

Що відомо про новий штам коронавірусу, виявлений у Франції?

Засновуючи інформацію на препринті наукового матеріалу, опублікованого в мережі марсельськими медиками, в неназваних "французьких ЗМІ", десятках радіо - і телеканалів повідомили про страшні подробиці дослідження, в ході якого в новому коронавірусному геномі була виявлена "атипова комбінація "мутацій".

Однак на ділі подібні мутації виявили лише у 12 інфікованих, тоді як Омікроном щодня заражається у Франції понад 200 тис. громадян.

У Середземноморському інституті повідомили, що новий штам коронавірусу був виявлений в Інституті IHU у пацієнтів з комуни Форкалькьє.

Скрін посту експертів Середземноморського інституту

Його назвали IHU і поставили на облік, присвоївши номер B.1.640.2.

Чому ВООЗ не побоюється нового варіанту коронавірусу?

На сайті ВООЗ розміщений облік всіх мутацій коронавірусної хвороби, згідно з даними якого можна дізнатися, що вперше зараження B.1.640 фіксувалися ще восени, а з 22 листопада експерти стежили за змінами, наділивши штам статусом "варіант під наглядом" (VUM).

Перші зараження B.1. 640 фіксували ще восени

Ця класифікація відноситься до найнижчого рівня і присвоюється, коли лікарі і вчені підозрюють, що в зв'язку з виявленими мутаціями теоретично можлива поява у вірусу нових характеристик, а в майбутньому не виключено формування більш небезпечної інфекції.

Якщо нові дані посилюють підозри, варіант переводять спочатку в розряд тих, що "представляють інтерес", а тоді - таких, які "викликають занепокоєння".

Омікрон, який виявили в ПАР 24 листопада, пройшов ці пункти через кілька днів, а ось у B.1.640 (IHU) за останні 1,5 місяці статус залишився без змін.

Раніше ми писали, як можна змішувати вакцини від COVID-19: схема.

Також ми писали, що у США затвердили перші в світі таблетки від COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом