Де буковинці безкоштовно можуть зробити томографію: адреси лікарень
Де буковинці безкоштовно можуть зробити томографію: адреси лікарень

Де буковинці безкоштовно можуть зробити томографію: адреси лікарень

Обстеження за допомогою найсучаснішого діагностичного обладнання стало у рази доступнішим для буковинців торік. Усе тому, що область отримала за програмою Президента України «Велике будівництво» п’ять комп’ютерних томографів. 

Як пояснила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Марія Поліщук у ефірі програми «Суть речей» на Радіо 10, апарати встановили у п’яти опорних медичних закладах. Це лікарні інтенсивного лікування першого та другого рівня (тобто вони надають допомогу у разі виникнення патологічних станів, що загрожують життю, та потерпілим під час надзвичайних ситуацій, – ред.). Ідеться про обласну та лікарню швидкої медичної допомоги у Чернівцях, а також про Сторожинецьку, Вижницьку та Сокирянську лікарні. За програмою «Велике будівництво» тут також повністю оновили приймальні відділення. Про це йдеться на сайті Чернівецької ОДА.

За словами Марії Поліщук, комп’ютерні томографи в області працювали, проте належали вони приватним фірмам, тож за обстеження, відповідно, доводилося платити. Апарат, зробити діагностику на якому можна було безкоштовно, маючи направлення від лікаря, працював тільки один – у онкологічному центрі.

«Нині ж маємо п’ять комп’ютерних томографів, шостий – у онкологічному центрі. Таким чином, створено сітку, котра в змозі обслуговувати велику кількість пацієнтів», – сказала Марія Поліщук.

Аби зробити комп’ютерну томографію безоплатно, необхідне направлення від лікаря – сімейного або ж профільного фахівця.

Адреси лікарень із комп’ютерними томографами:

  • Чернівецька обласна клінічна лікарня – вулиця Головна,137.
  • Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги – вулиця Фастівська, 2.
  • Сокирянська лікарня – вулиця Ольги Кобилянської, 43.
  • Сторожинецька багатопрофільна лікарня – вулиця Видинівського, 22.
  • Вижницька багатопрофільна лікарня – вулиця Бурги, 5.
Теги по теме
Черновицкая область больница
Источник материала
Поделиться сюжетом