19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд конфіскував у Петра Порошенка квартири, будинок та корпоративні права
Суд конфіскував у Петра Порошенка квартири, будинок та корпоративні права

Суд конфіскував у Петра Порошенка квартири, будинок та корпоративні права

Печерський суд столиці арештував усе майно колишнього президента Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді. Захист політика готується подати апеляцію та звернутися у Європейський суд з прав людини.

Про це повідомляє ВВС.

Арешт наклали на все майно п’ятого глави України. Серед іншого, йдеться про квартири у Вінниці та Києві, будинок у Козині, земельні ділянки, акції кількох приватних компаній.

Ухвала суду "підлягає негайному виконанню слідчим прокурором". Її повний текст буде оприлюднено 14 січня.

В офісі генпрокурора уточнили, на яке майно Порошенка накладається арешт:

"Суд прийняв рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, державного реєстру іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна. Зокрема, це об'єкти нерухомості, корпоративні права та інше",- йдеться в заяві.

Печерський суд арештував майно Петра Порошенка

Рішення незаконне?

У прокуратурі зазначають, що клопотання було розглянуто і подано із дотриманням всіх процесуальних норм. У свою чергу захисники Петра Порошенка повідомляють про порушення.

Так, адвокат Ігор Головань говорить, що повідомлення про засідання отримали напередодні через СМС. А клопотання до Печерського суду подав прокурор ДБР, хоча він не має такого права, адже офіс відомства розташований у Шевченківському районі.

Сторона Порошенка впевнена, що у справі не обійшлося без особистої вказівки президента Володимира Зеленського:

"Ми ж знаємо, що це офіс президента і особисто президент Зеленський переслідує Порошенка, а ДБР, офіс генпрокурора - це лише інструмент", - доводить Головань.

Адвокат також нагадав, що розгляд таких клопотань має відбуватися у присутності Порошенка, який зараз за кордоном і повернеться лише 17 січня. Після цього на нього чекає обрання йому запобіжного заходу.

Петро Порошенко зараз за кордоном

"Ми бачимо абсолютне беззаконня, нехтування нормами права", - додає правозахисник.

Нагадаємо, що колишній президент Петро Порошенко підозрюється у державній зрад через постачання вугілля на українські ТЕЦ з території так званих "ДНР" та "ЛНР". Про це 20 грудня минулого року оголосили ДБР та СБУ.

Відомства запевняють, що надіслали підозру лідеру партії "ЄС" поштою. Однак захист експрезидента говорить, що підозру Порошенку в законний спосіб не вручили.

Нагадаємо, що Порошенко опублікував 40 "найбільше незабутніх" фото за 2021 рік.

Читайте також, що Петро Порошенко опублікував "погрози" Володимиру Зеленському.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом