Вертеп для Ісуса: українські герої відтворили Різдво Христа в мініатюрі
Вертеп для Ісуса: українські герої відтворили Різдво Христа в мініатюрі

Вертеп для Ісуса: українські герої відтворили Різдво Христа в мініатюрі

У п'ятницю, 7 січня 2022 року, українці, як і інші християни відзначають велике свято Різдво Христове.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У цей день люди моляться, накривають великий стіл, не сваряться і зустрічаються зі своїми рідними і близькими. На заході України головною розвагою є, в першу чергу, різдвяні колядки, вертепи, поки повертається традиція рукотворних вертепів. Вертепи-популярні у всьому світі.

Різдво 2022, фото: вільне джерело

"Це просто частина Різдва для нас, частина культури і ми не уявляємо собі, як інакше. Як може бути Різдво без вертепу", - заявляє власниця Етномайстерні "Коза-Дереза" Вікторія Колодій.

Фігурки для домашнього вертепу можуть бути з тканини. Їх розмальовують, насичують ароматом ванілі або кави. А ще їх роблять з пап'є-маше. Основою є папір-це розмочені серветки, також використовується борошно. Всі ці інгредієнти змішуються.

Різдво, фото: Unian

Дерев'яна стружка, гречане лушпиння, борошно і папір. Їх висушують і вручну декорують. Вони міцні і довговічні, але найбільш популярні, все ж - дерев'яні вертепи. Кожна фігурка вирізана вручну хлопцями, які були в АТО і тепер проходять по одному з напрямків реабілітації в центрі "Бандерівський Схрон".

Нагадаємо, щедрування, хрещення і старий Новий Рік: календар і ритуали всіх різдвяних свят з 7 по 19 січня

Як повідомляв "Знай.ua", найсильніша молитва до Господа на Різдво Христове, 7 січня: мир і добробут "впадуть" вам в руки

Знай.ua писав, Володимир Зеленський у лижному костюмі показав, як проводить Різдво - українці помітили дивне: "Так посміхається, ніби..."

Теги по теме
Владимир Зеленский АТО
Источник материала
Поделиться сюжетом