Моторошні передбачення Стівена Хокінга: подорожі в часі, інопланетяни, ШІ
Моторошні передбачення Стівена Хокінга: подорожі в часі, інопланетяни, ШІ

Моторошні передбачення Стівена Хокінга: подорожі в часі, інопланетяни, ШІ

Стівен Хокінг - видатний британський астрофізик-теоретик, який за 76 років життя вивів знання про фізичну сторону існування на абсолютно новий рівень. Геніальний дослідник помер в 2018 році, а 8 січня йому могло виповнитися 80 років. Він залишив людству безліч передбачень на майбутнє, багато з яких мають всі шанси здійснитися.

Подробиці пише видання "Обозреватель".

Штучний інтелект і інопланетяни

Безмежні розміри Всесвіту цілком доводять, що десь в куточках космосу мешкають інопланетні істоти. Контакт можливий в найближче століття, але якщо вони виявляться більш розвиненими за технологіями, Землю чекає поневолення.

Стівен Хокінг передбачав поневолення ІІ або інопланетянами

Те ж саме трапиться на нашій планеті, якщо штучний інтелект в найближчі 100 років зможе еволюціонувати і вийти з-під контролю. Вже сьогодні існують технології, що вражають уми, а через одне століття світ можуть населяти роботи, які розумніші за людину.

Але і люди не будуть стояти на місці, розвиваючись і модернізуючи свої здібності. Це може привести до нерівномірного розподілу сили і розуму, в результаті чого надлюди знищать менш сильних особин і стануть володарями планети.

Колонізація Марса і міжзоряні подорожі

Більшу частину життя Стівен Хокінг присвятив космосу і астрономії. Він був упевнений, що земляни будуть змушені покинути рідну планету і переселитися на інші, щоб вижити. Колонізація Марса вже сьогодні не є фантазією і вигадкою завдяки розвитку технологій.

Стівен Хокінг був упевнений в колонізації планет і космічних перельотах

На думку Хокінга, в найближчі 50 років завдяки науковим проривам люди зможуть подорожувати по Сонячній системі. Це будуть короткі переміщення, але все ж перельоти можливі.

Нарешті, на думку астрофізика, подорожі в часі неможливі по-своїй суті, адже це абсолютно нереальна з наукової точки зору конструкція. Але що більш реально - біологічна зброя, яка може стати набагато небезпечнішою ядерної і погубити всю планету.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Львові бабаки прокинулися на місяць раніше: коли чекати весни.

Також ми писали, що "Вогняна куля": астрономи зафіксували момент вибуху метеорита, що летів до землі.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом