Замість святкового столу – кулемет до бою: як провели Різдво на Донбасі
Замість святкового столу – кулемет до бою: як провели Різдво на Донбасі

Замість святкового столу – кулемет до бою: як провели Різдво на Донбасі

Навіть домовленість про перемир'я і припинення вогню на час різдвяних свят не стала запорукою для українських військових на Донбасі для спокою і захисту. На жаль, наші бойовики не змогли провести Різдво як годиться, без боротьби за своє життя.

Про це повідомляє видання "Сьогодні".

Провели Різдво під кулями

Між Україною і Росією в Новий рік і на наступні свята було укладено перемир'я, діяв режим припинення вогню. Але навіть напередодні Святвечора, тільки за 5 січня, з боку росіян на Донбасі було зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Російські бойовики знехтували перемир'ям у різдвяні свята

Зокрема, обстрілювали Авдіївку, Луганське, Катеринівку, Майорське, Зайцеве та ще деякі населені пункти. Таким чином, військам замість відпочинку і святкового столу довелося швидко готуватися до відповідних дій і відповідати на агресію противника.

Але, як кажуть десантники, для них свято - це ще один звичайний день, коли вони несуть службу і спостерігають за ворогом.

Захищають свої життя, не порушуючи заборони

На Донбасі обстріли українських позицій, бойовики не можуть відсвяткувати Різдво спокійно

Незважаючи на проявлену агресію, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, але не застосовували заборонену зброю, обумовлену Мінськими домовленостями. Також відомо, що втрат з українського боку немає. Тим не менш, в період свят бойовикам довелося посилити передові позиції додатковим особовим складом і засобами вогневого ураження.

На Різдво і після десантники не святкуватимуть і згадуватимуть про мирний час, а заряджатимуть зброю і боротимуться за подальший мир в країні.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що у Києві співробітники СБУ вибили зуби казахським опозиціонерам і погрожували депортацією.

Також ми писали, що Путін зажадав у Токаєва підставити Україну в обмін на російських "миротворців".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом