Гуманітарні організації призупинили роботу на північному заході Тиграю після авіаудару
Гуманітарні організації призупинили роботу на північному заході Тиграю після авіаудару

Гуманітарні організації призупинили роботу на північному заході Тиграю після авіаудару

КИЇВ. 10 січня. УНН. Організації, які надають допомогу, частково призупинили роботу в ефіопському штаті Тиграй після повітряного удару по табору для переміщених осіб. Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) у неділю, 9 січня, передає УНН.

Деталі

Згідно з заявою УКГП, яку наводить інформагентство AFP, атака, що сталася пізно ввечері 7 січня у місті Дедебіт на північному заході регіону, "привела до численних жертв серед цивільного населення", як свідчать попередні дані. "Гуманітарні партнери призупинили діяльність у цьому районі у зв'язку з загрозою ударів безпілотників, що зберігається", - йдеться в заяві.

Тиграйські повстанці 8 січня повідомили, що внаслідок авіаудару загинуло 56 людей, проте провести незалежну перевірку цих тверджень не є можливим через обмежений доступ до охопленого конфліктом регіону.

"Посилення повітряних нальотів викликає тривогу, і ми знову нагадуємо всім сторонам конфлікту про необхідність дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права", - зазначили в УКГП.

Бої з повстанцями TPLF у Тиграї

Збройні сили Ефіопії з початку листопада 2020 року ведуть запеклі бої у бунтівному регіоні Тиграй із силами Народного фронту визволення Тиграю (TPLF), який влада називає терористичною організацією.

Наприкінці грудня повстанці, які встигли за цей час наблизитися до Аддіс-Абеби, були змушені відступити до Тигра після чергового наступу ефіопської армії. З того часу бойові дії, мабуть, затихли, але сили TPLF постійно звинувачують уряд у атаках безпілотників.

На сьогоднішній день у ході конфлікту загинули тисячі людей, а два мільйони були змушені залишити свої будинки.

Источник материала
Поделиться сюжетом