Справу нардепа Гео Лероса направили до суду
Справу нардепа Гео Лероса направили до суду

Справу нардепа Гео Лероса направили до суду

КИЇВ. 10 січня. УНН. Справу нардепа Гео Лероса, який показав Зеленському непристойний жест з трибуни Верховної Ради, направили до суду. Про це повідомили у ДБР, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні, 10 січня 2022 року, до суда скеровано обвинувальний акт відносно народного депутата України, который обвинувачується у вчиненні хуліганства и уменному невиконанні рішення суду", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Слідчі ДБР у межах розслідування у кримінальному провадженні встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

В іншому епізоді слідчі ДБР з'ясували, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, яка порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж.

Одночасно вказаною постановою суду народного депутата України зобов’язали спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст.

Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним.

Народний депутат України умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості.

Кваліфіковано кримінальні правопорушення у першому випадку за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства); у другому – за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Що було раніше

11 листопада Леросу вручили підозру за непристойний жест, який він показав під час виступу з трибуни Верховної Ради, 4 листопада, у бік керівництва країни.

12 листопада Гео Леросу вручили нову підозру. Як стало відомо, цього разу підозру вручили у справі за невиконання рішення суду, який зобов’язав нардепа спростувати пост у Facebook з критикою брата голови Офісу Президента Дениса Єрмака.

18 листопада суд відмовився відправляти під цілодобовий домашній арешт Лероса.

Теги по теме
Верховная Рада нардепи
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны