У Києві розвалюється Південний міст: з'явилися фото
У Києві розвалюється Південний міст: з'явилися фото

У Києві розвалюється Південний міст: з'явилися фото

Стан Південного мосту в Києві бажає бути кращим, на що неодноразово скаржилися жителі столиці. На покришки їх автомобілів не раз сипалася штукатурка, а зараз по мережі поширилися моторошні фотографії експлуатаційного стану конструкції.

Подробиці пише видання "Сьогодні".

Як виглядає Південний міст зараз?

Якщо подивитися на наявні кадри, на них видно зняті захисні шари бетону естакади, зруйновані опори. Там простягається шлях і проїзд до промислових підприємств і офісів, тому активно проїжджають автомобілісти. Але, бачачи непривабливий зовнішній вигляд моста, постає питання, чи є безпечним водіння під естакадою і що відбувається з Південним мостом в принципі?

На Південному мосту відбуваються ремонтні роботи естакади та опор

Відповідь дали в комунальній корпорації "Київавтодор", співробітники якої проводять ремонтні роботи. Вони почалися ще в серпні минулого року і є частиною великого проекту по заміні деформаційних швів на естакаді. Також планується зміцнити опори конструкції, частина яких приведена в порядок.

Коли завершиться ремонт?

За словами "Київавтодору", водіям не варто боятися зовнішнього вигляду мосту. Це ніяк не вплине на безпеку і міцність конструкції. З квітня 2022 року почнуть міняти всі старі деформаційні шви і ремонтувати опори. Вже зараз на деяких опорах повністю оновили бетонне антикорозійне покриття.

Частину опор вже відремонтували, з інших знятий захисний шар

"Опора, яку показали на фото, на даний момент знаходиться в ремонті. Те, що з неї знятий захисний шар бетону, ніяк не відіб'ється на самій конструкції естакади", - впевнено прокоментували ремонтники.

Що стосується закінчення робіт, то дедлайн стоїть до кінця поточного року. Але ближче до літа доведеться обмежувати рух транспорту, щоб автомобілі не заважали проведенню ремонту.

Раніше портал MY.UA повідомляв, обвалення скелі на Катери з туристами в Бразилії: кількість жертв зросла.

Також ми писали, що українці повертаються на роботу в Європу: на кордоні кілометрові черги.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом