Путін переніс дату військового вторгнення в Україну, - американські ЗМІ
Путін переніс дату військового вторгнення в Україну, - американські ЗМІ

Путін переніс дату військового вторгнення в Україну, - американські ЗМІ

Після тривалих і напружених переговорів Росії і США, які відбулися 10 січня і тривали 8 годин, Володимир Путін, ймовірно, вирішив відстрочити військове вторгнення в Україну.  

Про це пише газета The New York Times.

У січні військової активності буде?

Авторитетне видання отримало інформацію з власних джерел серед офіційних американських осіб. Інсайдери повідомили, що Кремль, швидше за все, передумав починати активні військові дії на території України в січні. Зауважимо, раніше багато іноземних ЗМІ, в тому числі – NYT, писали, що агресія з боку Росії можлива вже після новорічних свят.

10 січня відбулися переговори США і Росії в Женеві з питань "гарантій безпеки"

Для зміни вектора дій є кілька факторів. Один з них – 8-годинні переговори Кремля і США, які відбулися 10 січня щодо питань "гарантії безпеки". Під час них, за інформацією РФ, "не вдалося обійти гострі кути". Також 12 і 13 січня Росія проведе переговори з НАТО і ОБСЄ.

Заважають погодні умови

Другий фактор, через який відстрочили ймовірний напад, - несприятливі погодні умови. Адже для пересування важкої бойової техніки потрібен твердий грунт, а на даний момент у багатьох регіонах України болото. Земля не встигла замерзнути, оскільки довгої мінусової температури повітря ще не було.

Через погані погодні умови Росія вирішила відкласти військовий напад до весни

"Через відносно м'яку зиму земля недостатньо промерзла і дату можливого вторгнення Путіну довелося посунути ближче до весни. Сильні морози, що зазвичай починаються в Україні в січні, у багатьох місцях так і не настали. А поки під ногами болото, наземна операція не зможе початися раніше лютого", - пишуть журналісти The New York Times.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що замість святкового столу-кулемет до бою: як провели Різдво на Донбасі.

Також ми писали, що після протестів у Казахстані президент Токаєв представив нового главу уряду країни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом