Помер мільйонер, якого засудили до довічного за жорстокі вбивства
Помер мільйонер, якого засудили до довічного за жорстокі вбивства

Помер мільйонер, якого засудили до довічного за жорстокі вбивства

Американський мультимільйонер Роберт Дерст, якого нещодавно засудили до довічного ув'язнення за жорстоке вбивство, помер у тюремній лікарні в Каліфорнії. У мільйонера зупинилося серце. Йому було 78 років.

Про це пише Associated Press.

Статки Роберта Дерста оцінюють у $ 8,1 млрд. Він був магнатом у сфері нерухомості.

У Департаменті виправних установ та реабілітації зазначають, що бізнесмен мав безліч хвороб.

Випадково зізнався

На лаву підсудних мультимільйонер потрапив після того, як під час зйомок документального фільму випадково зізнався у вбивстві своєї подруги Сьюзен Берман в 2000-му році.

21 рік тому жінку знайшли в її власному будинку мертвою з простреленою потилицею. Це відразу ж навело поліцію на думку, що Берман знала свого вбивцю. На причетність Дерста до злочину вказувала також записка, яку отримали правоохоронці, з місцем знаходження тіла. Експертиза довела, що написав її мільйонер. Однак тоді вийшло запевнити всіх, що магнат просто знайшов труп і злякався. 

Сьюзен Берман вбили після того, як вона стала свідком у справі про зникнення дружини Дерста. Ймовірно, жінка збиралася розповісти подробиці, які спростували б алібі мільйонера.

Кетлін МакКормак і Роберт Дерст. Фото: HBO

Відомо, що дружина Дерста Кетлін МакКормак таємниче зникла в 1982 році. Жінку вважали зниклою безвісти, але не загиблою, адже поліція так і не знайшла її тіло. У 2017 році на прохання сім'ї Кетлін МакКормак визнали мертвою.

У 2010 році в Голлівуді зняли фільм "Все найкраще", за основу сюжету якого взяли життя Роберта Дерста. Пізніше мільйонер навіть погодився на участь у документальному фільмі. У 2015-му році після чергового інтерв'ю для міні-серіалу "Таємниці мільярдера" від НВО Дерст закрився в туалеті. Він не помітив, що мікрофон все ще включений і випадково зізнався у вбивстві:

"Що я, чорт візьми, зробив? Вбив їх усіх, зрозуміло" – сказав Роберт Дерст.

В результаті мільйонер опинився на лаві підсудних. Після всіх судових тяжб у вересні 2021 року магната визнали винним і засудили до довічного ув'язнення. Смертна кара в штаті заборонена.

Нагадаємо, що це не єдине вбивство на совісті Дерста. У 2001 році він застрелив сусіда Морріса Блека. Але суд визнав це самообороною, адже мільйонер наполягав, що пістолет в Блека вистрілив випадково під час бійки.

Нагадаємо, що помер зірка серіалу "Як я зустрів вашу маму".

Читайте також, що група з 40 розслідувачів розкрила особистість невловимого маніяка Зодіака.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом