Саакашвілі сьогодні відвідав український консул. Завтра експрезидента Грузії очікують у суді
Саакашвілі сьогодні відвідав український консул. Завтра експрезидента Грузії очікують у суді

Саакашвілі сьогодні відвідав український консул. Завтра експрезидента Грузії очікують у суді

КИЇВ. 12 січня. УНН. Колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі сьогодні, 12 січня, відвідав український консул, а завтра він повинен бути доставлений на судове засідання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила нардеп Ліза Ясько, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні український консул змогла відвідати його. Станом на сьогодні, особистий лікар досі не зміг до нього потрапити", — повідомила Ясько.

Подробиці

Також вона повідомила, що завтра відбудеться судове засідання, на якому має бути присутнім і Саакашвілі.

"Завтра досить важливий день, буде суд і Михайло Саакашвілі збирається бути на суді і дуже сподіваємося, що його привезуть. Також на суді вперше буде присутній український адвокат. Сподіваємося, йому дадуть дозвіл", - зазначила вона.

Що було раніше

Саакашвілі, проти якого в Грузії є кілька кримінальних справ, затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Так, 8 листопада через погіршення стану здоров'я Саакашвілі перевели в лікарню при в'язниці в Глданском районі Тбілісі.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі і оглянула умови тюремної лікарні. У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь в горі. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування. У військовому госпіталі він перебував у відділенні інтенсивної терапії, а потім проходив курс реабілітації.

При цьому медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

Проте 30 грудня стало відомо, що Саакашвілі з військового госпіталю перевезли назад до в'язниці в Руставі.

Нагадаємо

У Грузії прихильники Саакашвілі оголосили Про створення "груп непокори" і початок протестів.

Теги по теме
Украина Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны