Ще одна категорія українців отримає субсидії на комуналку
Ще одна категорія українців отримає субсидії на комуналку

Ще одна категорія українців отримає субсидії на комуналку

Жителям Донбасу буде доступно оформлення субсидій на електричну енергію, однак мова йде лише про сім'ї, які проживають на лінії розмежування і яким постійно доводиться користуватися електрообігрівачами у зв'язку з відсутністю тепла в батареях взимку.

Відповідну інформацію повідомляє видання Today.

Які суми йдуть на оплату електроенергії жителями Донбасу?

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що жителі Донбасу з початку опалювального періоду отримують платіжки, що містять непідйомні суми за використання електричної енергії. В середньому у зв'язку з необхідністю обігріву житла сім'ї накручують протягом місяця від 2000 до 3700 кВт-годин.

Жителі Донбасу отримують платіжки за електрику з величезними сумами

Як свідчать підрахунки, розмір середньої суми в квитанції за електрику взимку збільшився з 3360 до 6216 гривень на місяць і досяг 50% розміру середньої заробітної плати жителів регіону. Близько 14,2 тисяч сімей з таких населених пунктів як Зайцеве, Мар'їнка, Красногорівка, Новогродівка, Трьохізбенка залишилися на зиму без газу і їм доводиться здійснювати обігрів квартири за допомогою електрообігрівачів. З них лише у 9% сімей є право на отримання субсидії на оплату електрики.

Рішення Мининтеграции

Ситуація, що склалася, спонукала Мінінтеграції до внесення змін до порядку надання субсидій, і у жителів населених пунктів на лінії розмежування з'явилося право на пільгову оплату електричної енергії.

Частина жителів Донбасу зможе отримати субсидії на електрику

Однак, правом на субсидію володіють лише ті власники квартир або будинків, в будинках яких встановлено електричне опалення. Якщо ж приміщення в офіційному порядку не переобладнано під такий обігрів, то доступу до субсидій його власник Не має.

Раніше ми писали, що безробітні українці зможуть отримати по сто тисяч гривень: докладна інструкція.

Нагадаємо також, що в Україні підвищили стипендії, але у багатьох студентів їх відберуть.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом