Європа нас зрадила: Іспанія визнала Крим частиною Росії
Європа нас зрадила: Іспанія визнала Крим частиною Росії

Європа нас зрадила: Іспанія визнала Крим частиною Росії

Схоже, що футбольна ліга Іспанії визнає Крим російською територією. На карті на офіційному сайті організації півострів не позначили частиною України, а "приєднали" до Росії.

Це можна перевірити, перейшовши на сайт Ла Ліги, пише "Сьогодні".

У розділі "Де нас дивитися" є можливість вибрати будь-яку країну на віртуальній карті. Після цього користувачеві показують список офіційних трансляторів.

Якщо вибрати Україну, то підсвітиться контур нашої країни. Але тут - сюрприз. Окупований Росією Крим не виділяється. У свою чергу півострів забарвлюється в контрастний колір, якщо вибрати Росію. Ймовірно, це свідчить, що в Іспанії вважають Крим російським.

Україна на карті з сайту Футбольної ліги Іспанії
Росія на карті з сайту Футбольної ліги Іспанії

Варто зазначити, що Іспанія поки не коментувала дану ситуацію.

Крим і спорт

Це не перший скандал, в центрі якого опинився окупований півострів. Так, під час Олімпіади в Токіо в 2021 році оргкомітет Ігор розмістив на офіційному сайті карту, де між материковою частиною України і Кримом намалювали кордон.

Після того, як історія отримала суспільний резонанс, МОК назвав синуацію помилкою і швидко її виправив. Протест Росії з цього приводу викликав лише глузування.

Ще раз Росія висловила свій подив, коли УЄФА на емблемі Євро-2024 розмістили карту Європи, де Крим – це Україна. Однак відповідь на обурення була чіткою. УЄФА заявили, що діяли згідно резолюції Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, що сестра Софії Ротару здивувала відповіддю про Крим і спровокувала скандал.

Читайте також, що Єлизавета II спровокувала міжнародний скандал, "визнавши" чий Крим.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом