6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рецепт щедрої куті: що поставити на стіл на Старий Новий Рік?
Рецепт щедрої куті: що поставити на стіл на Старий Новий Рік?

Рецепт щедрої куті: що поставити на стіл на Старий Новий Рік?

Напередодні Старого Нового року, 13 січня, українці відзначають свято Меланки, відоме також як Щедрий вечір. Головною стравою на святковому столі цього вечора є щедра кутя, яка дещо відрізняється від тієї, що готують на Святвечір.

Про це пише НВ.

За традицією на Меланку уся сім’я збирається за святковим столом, де подають найкращі страви, а з ними й кутю. Її 13 січня готують на молоці або вершках, оскільки вже закінчився піст.

Читайте, як приготувати щедру кутю.

Рецепт

Для щедрої куті вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Пшениця – 400 грамів,
  • Молоко – 750 мілілітрів,
  • Мак – 50 грамів,
  • Курага – 100 грамів,
  • Родзинки або сушена журавлина - 100 грамів,
  • Волоські горіхи – 50 грамів,
  • Мед - за смаком (в середньому знадобиться близько 50 грамів).
Як приготувати щедру кутю?

Перед приготуванням замочіть кутю на кілька годин у воді. Можна – на цілу ніч. Коли зерно вбере воду, пересипте його у каструлю, налийте туди молоко і варіть до готовності.

У цей час залийте мак окропом та добре його розімніть. Курагу наріжте на невеликі шматочки. Теж саме стосується і горіхів.

Рецепт щедрої куті

За кілька хвилин до готовності каші з пшениці додайте в каструлю мак, нарізану курагу, горіхи та журавлину і перемешайте. Додайте мед. Це можна зробити й пізніше, коли каша прохолоне.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як щедрувати на Маланку.

Яитайте також, що готувати на Маланку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом