Терористи-смертники завдали удару на північному заході Сирії біля кордону з Туреччиною
Терористи-смертники завдали удару на північному заході Сирії біля кордону з Туреччиною

Терористи-смертники завдали удару на північному заході Сирії біля кордону з Туреччиною

КИЇВ. 13 січня. УНН. Щонайменше троє людей загинули в результаті серії вибухів, зокрема двох вибухів терористів-смертників на північному заході Сирії неподалік турецького кордону, внаслідок перших подібних нападів цього року. Про це пише УНН з посиланням на Anadolu.

Деталі

Один мирний житель загинув внаслідок вибуху саморобного вибухового пристрою в автомобілі біля транспортного офісу в місті Азаз, що неподалік основного прикордонного переходу з Туреччиною.

За словами джерела в поліції, за кілька годин внаслідок вибуху терориста-смертника на ринку в місті Аль-Баб було поранено троє осіб, а підозрюваний загинув.

Кілька хвилин після цього стався ще один вибух терориста-смертника на кільцевій розв'язці в місті Афрін, переважно курдському районі, який турецькі війська та їхні сирійські союзники захопили у курдських ополченців YPG у 2018 році.

Арабські повстанці в Азазі та інших частинах анклаву, що підтримуються Туреччиною, поклали відповідальність за попередні вибухи на YPG, які контролюють деякі райони на північному заході і панують на північному сході Сирії.

YPG, у свою чергу, звинуватила Туреччину у вбивстві мирних жителів внаслідок ударів безпілотників під час війни на виснаження, яку Анкара веде за територію, яку утримує YPG на півночі Сирії.

Контекст

Основні міста в північно-західній прикордонній зоні, якими керують сирійські-арабські повстанці, підтримувані Туреччиною, минулого року часто зазнавали бомбардувань у багатолюдних районах.

Туреччина та союзні їй повстанці заявляють, що вибухи спрямовані на те, щоб зробити некерованою територію, населену більш ніж 3 мільйонами сирійців, які втекли з контрольованих урядом районів під час десятирічної громадянської війни в країні.

Туреччина вважає YPG відгалуженням Робочої партії Курдистану (РПК), яку Анкара називає терористичним угрупуванням.

Анкара зберігає велику військову присутність у цьому районі, розміщуючи тисячі військовослужбовців в останньому анклаві повстанців.

Теги по теме
Турция Взрыв Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом