Італійські правоцентристські партії підтримали Сільвіо Берлусконі на пост президента
Італійські правоцентристські партії підтримали Сільвіо Берлусконі на пост президента

Італійські правоцентристські партії підтримали Сільвіо Берлусконі на пост президента

КИЇВ. 14 січня. УНН. Італійські правоцентристські партії підтвердили у п'ятницю, що хочуть, щоб Сільвіо Берлусконі був наступним президентом Італії, і заявили в спільній заяві, що будуть шукати широкої підтримки для нього в парламенті. Про це пише УНН з посиланням на агенство ANSA.

Цитата

"Лідери коаліції погодилися, що Сільвіо Берлусконі є правильною людиною, щоб обіймати цю високу посаду в ці важкі часи", - заявили лідери правоцентристів після зустрічі на віллі Берлусконі в Римі.

Деталі

Італійська лівоцентристська Демократична партія (ДП), яка категорично виключила підтримку Берлусконі як глави держави, заявила, що "розчарована і стурбована" цим рішенням.

Голосування серед понад 1000 парламентарів і регіональних делегатів розпочнеться 24 січня, і Берлусконі потенційно стане на заваді прем'єр-міністру Маріо Драгі отримати престижну посаду.

Жоден з двох головних блоків не має достатньої підтримки, щоб проштовхнути кандидата на пост глави держави, і ДП закликала всі партії спробувати досягти консенсусу навколо фігури, яка не викликає таких розбіжностей, як 85-річний Берлусконі.

Антисистемний Рух 5 зірок, який має найбільшу кількість парламентарів, у п’ятницю підтвердив, що він ніколи не зможе підтримати Берлусконі, якого засудили за податкове шахрайство.

Хоча на президентських виборах немає поки офіційних кандидатів, Берлусконі невпинно проводить закулісну кампанію, щоб переконати законодавців проголосувати за нього і мобілізував свою медіа-імперію на підтримку своєї кандидатури.

Теги по теме
Президент Италия
Источник материала
Поделиться сюжетом