COVID-19: Франція схвалила вакцину від компанії Novavax
COVID-19: Франція схвалила вакцину від компанії Novavax

COVID-19: Франція схвалила вакцину від компанії Novavax

КИЇВ. 15 січня. УНН. Верховний комітет з охорони здоров'я Франції (HAS) рекомендував для застосування препарат Nuvaxovid. Його виробляє американська компанія Novavax. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт регулятора (HAS).

Деталі 

Висновки Європейського агентства лікарських засобів тепер дозволяють HAS розширити стратегію вакцинації проти COVID-19 і, як наслідок, розширити кількість препаратів шляхом появи п'ятої вакцини - Nuvaxovid.

Вона розроблена за класичною технологією (ад'ювантна білкова вакцина) і може бути використана як засіб первинної вакцинації.

Препарат може бути також використаний як друга доза для тих, хто зробив перше щеплення одним з чотирьох інших дозволених препаратів.

Регулятор не рекомендує використовувати Nuvaxovid для ревакцинації, оскільки ще мало даних про використання цього препарату і немає необхідного дозволу від EMA. Комітет дозволив використовувати препарат компанії Janssen для ревакцинації населення. Первинна вакцинація з його застосуванням тепер вимагає введення двох доз, а не однієї, як раніше.

Теги по теме
Коронавирус
Источник материала
Поделиться сюжетом