У Карпатах за страшних обставин загинула туристка: її син та його наречена травмовані
У Карпатах за страшних обставин загинула туристка: її син та його наречена травмовані

У Карпатах за страшних обставин загинула туристка: її син та його наречена травмовані

У суботу, 15 січня, група українських туристів потрапила у негоду в Карпатах, в результаті підйому на Говерлу один турист загинув, а двоє — отримали травми. 

Про трагедію в горах повідомили в Державній службі надзвичайних ситуацій, на сторінці відомства у мережі Facebook.

Трагедія в горах

В Україні було оголошено штормове попередження, зокрема рятувальники радили бути дуже обережними в горах. В районі Карпат троє туристів влаштували підйом в гори, проте втрапили у халепу. Сталася складна ситуація. Один турист в результаті неї загинув, а двоє інших отримала травми.

У Карпатах постраждали українські туристи

Деталі інциденту

Трагедія в горах сталася на Івано-Франківщині — у Надвірнянському районі. Це трапилося 15 січня близько опівдня (повідомлення у ДСНС надійшло об 11:15).

Рятувальникам вдалося врятувати двох туристів Один з них отримав травму ноги. До іншого станом на 13:30 співробітники ДСНС намагалися дістатися. За яких обставин загинув третій туристь, будуть встановлювати у Нацполіції. 

Щоб допомогти туристам, рятувальникам довелося використати 5 одиниць техніки. Операцію з порятунку туристів проводили 28 співробітників служби надзвичайних ситуацій. 

Серед туристів були чоловік 87-го року народження, жінка 89-го року та ще одна жінка 65-го року народження. На жаль, остання загинула. Туристи були із Одещини (місто Южне).

Найімовірніше, турист міг загинути через складні погодні умови, оскільки не дарма рятувальники попереджали про погану сніголавинну обставновку в горах. Так, спершу в Карпатах були сильні морози, а потім різко потепліло. Крім цього, пройшли сильні опади з потужними вітрами. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що у Львові молода пара загинула уві сні за загадкових обставин.

Також портал MY.UA писав, що у Буковелі співробітники готелю побили туристів, яким не сподобався сніданок.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом